Άρθρο Localit 09 Αυγούστου, 2022

Από τους πρωτοπόρους Δήμους στην διαχείριση αδέσποτων γατών ο Δήμος Π. Φαλήρου

Ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου είναι από τους πρωτοπόρους Δήμους στην διαχείριση των αδέσποτων γατών, εφαρμόζοντας το πρόγραμμα στειρώσεων και παροχής κτηνιατρικών υπηρεσιών για γάτες, ήδη από το 2014.

Το πρόγραμμα του Δήμου περιλαμβάνει περισυλλογή, στείρωση, ηλεκτρονική σήμανση και κτηνιατρική περίθαλψη (νοσηλεία, εμβολιασμοί) των αδέσποτων γατών.

Κατά το α’ εξάμηνο του 2022 έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα περί τις 350 αδέσποτες γάτες, εκ των οποίων αρκετές έχουν υιοθετηθεί.

Επίσης στον Δήμο Παλαιού Φαλήρου έχει γίνει εντοπισμός και καταγραφή των γατο-αποικιών και έχει αναπτυχθεί ένα δυναμικό δίκτυο σημείων σίτισης με την τοποθέτηση 45 οικίσκων παροχής τροφής και νερού, το οποίο παρακολουθείται και ανάλογα με τις ανάγκες διαμορφώνεται και επεκτείνεται.

Με αφορμή  την σημερινή ημέρα ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος «ευχαριστεί όλους τους φιλόζωους συνδημότες που στηρίζουν και αγκαλιάζουν τις φιλοζωικές δράσεις της δημοτικής αρχής».

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Βιώσιμες Πόλεις 10 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Χαλανδρίου: Στη διάθεση των κατοίκων η Παραρεμάτια Διαδρομή

Μετά την παράδοση της νέας οδού Γυφτοπούλου, μια ακόμα από τις αναπλάσεις που υλοποιεί ο…

Βιώσιμες Πόλεις 04 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δίκτυο ποδηλατοδρόμων σχεδιάζει ο δήμος Παλλήνης

Στην υλοποίηση του σχεδίου για ένα σύγχρονο δίκτυο ποδηλατοδρόμων μέσα στην πόλη, προχωρά ο δήμος…

Βιώσιμες Πόλεις 19 Μαΐου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Κατερίνης: Υπογραφή σύμβασης για την ανάπλαση κεντρικού πεζόδρομου Μ. Αλεξάνδρου και πλατείας Ελευθερίας

Υπεγράφη η προγραμματική σύμβαση μεταξύ του δήμου Κατερίνης και της «Πιερικής Αναπτυξιακής Α.Ε. Ο.Τ.Α.» η…