05 Νοεμβρίου, 2021

Από αύριο Σάββατο 6 Νοεμβρίου ως τις 31 Δεκεμβρίου 2021, ανοίγει ξανά η πλατφόρμα δήλωσης των αδήλωτων τετραγωνικών μέτρων.

Δ. Παπαστεργίου, Πρόεδρος ΚΕΔΕ : Οι πολίτες έχουν πλέον μια δεύτερη ευκαιρία να δηλώσουν την πραγματική επιφάνεια των ιδιοκτησιών τους και με τον τρόπο αυτό,  να γλυτώσουν από την καταβολή μεγάλων προσαυξήσεων.

 

Μια «δεύτερη ευκαιρία» έχουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων σε όλη τη χώρα, να δηλώσουν στους Δήμους την πραγματική επιφάνεια των ακινήτων που έχουν στην κατοχή τους και με τον τρόπο αυτό, μπορούν να αξιοποιήσουν τις περιουσίες τους χωρίς να κινδυνεύουν με την καταβολή μεγάλων προστίμων και προσαυξήσεων.

Η δήλωση αυτή μπορεί να πραγματοποιείται από αύριο Σάββατο 6 Νοεμβρίου ως τις 31 Δεκεμβρίου 2021, μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής που άνοιξε ξανά

«ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΔΗΛΩΣΗΣ ΔΙΟΡΘΩΣΗΣ Τ.Μ. ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΟΤΑ»

στη διεύθυνση https://tetragonika.govapp.gr/ .

Η εφαρμογή αναπτύχθηκε από την ΚΕΔΕ, με τη συνεργασία και την υποστήριξη του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και του Υπουργείου Εσωτερικών, καθώς και της ΑΑΔΕ, τον ΔΕΔΔΗΕ και τη ΓΓΠΣ.

  • 2,6 εκατομμύρια πολίτες έκαναν μέχρι σήμερα χρήση της πλατφόρμας

Την πρώτη περίοδο που τέθηκε σε λειτουργία η συγκεκριμένη πλατφόρμα, περισσότεροι από 2,6 εκατομμύρια πολίτες έκαναν χρήση της δυνατότητας να την χρησιμοποιήσουν και να δηλώσουν 60 εκατομμύρια επιπλέον τετραγωνικά μέτρα.

Οι πολίτες που αξιοποίησαν αυτή τη δυνατότητα δηλώνοντας την πραγματική επιφάνεια των ιδιοκτησιών τους, γλύτωσαν από τέλη και πρόστιμα, ύψους  περίπου 1,5 δισ. ευρώ, ενώ με τις δηλώσεις των επιπλέον τετραγωνικών, οι Δήμοι διασφαλίζουν σε ετήσια βάση επιπλέον έσοδα, που θα χρησιμοποιηθούν είτε για να βελτιωθούν οι υπηρεσίες που παρέχουν στους δημότες τους, είτε για να μειωθούν τα δημοτικά τέλη, όπως έχει ήδη γίνει σε πολλούς Δήμους.

  • Πολίτες και Δήμοι να αξιοποιήσουν τη δεύτερη ευκαιρία

 

Με αφορμή την επαν-ενεργοποίηση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας, ο Δήμαρχος Τρικκαίων και Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε. Δ. Παπαστεργίου δήλωσε :

«Μια πολύ χρήσιμη ηλεκτρονική εφαρμογή που δημιούργησε η Κ.Ε.Δ.Ε. σε συνεργασία με τα Υπουργεία Εσωτερικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, είναι ξανά στη διάθεση των πολιτών όλης της χώρας. Είναι μια εφαρμογή μέσω της οποίας ενισχύεται η σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ Αυτοδιοίκησης και πολιτών, με αμοιβαίο όφελος για όλες τις πλευρές.

Με το άνοιγμα της «ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΔΙΟΡΘΩΣΗΣ Τ.Μ. ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΟΤΑ», δίνεται μια δεύτερη ευκαιρία σε όσους δεν έχουν μέχρι σήμερα δηλώσει την πραγματική επιφάνεια της ακίνητης περιουσίας τους στους οικείους Δήμους, να το κάνουν τώρα, για να απαλλαγούν από πρόστιμα και προσαυξήσεις στο μέλλον. Επίσης και οι Δήμοι οφείλουν άμεσα να επεξεργαστούν  τα στοιχεία των δηλώσεων αυτών και να εισπράξουν τα επιπλέον έσοδα που προκύπτουν από την αξιοποίηση τους, προκειμένου να αναβαθμίσουν την ποιότητα των παρεχόμενων προς τους δημότες υπηρεσιών τους ή για να μειώσουν την οικονομική τους επιβάρυνση».

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου 19 Δεκεμβρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
H ΚΕΔΕ για τον θάνατο του Δημάρχου Διρφύων Μεσσαπίων Γιώργου Ψαθά

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Λάζαρος Κυρίζογλου και το Διοικητικό Συμβούλιο αποχαιρετούν με θλίψη τον Γιώργο…

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου ... 19 Δεκεμβρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Οι Δήμοι απαιτούν ρόλο στον αναπτυξιακό σχεδιασμό και ρεαλιστικούς κανόνες – Οι Δήμοι δεν μπορούν να καλούνται να εφαρμόσουν πολιτικές στις οποίες δεν συμμετέχουν ούτε στον σχεδιασμό ούτε στη χρηματοδότηση

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ, κατά τη σημερινή συνεδρίασή του τοποθετήθηκε μεταξύ άλλων επί του…

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου ... 17 Δεκεμβρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Με συντριπτική πλειοψηφία, 67%, η Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ τάχθηκε υπέρ του νέου Κώδικα Αυτοδιοίκησης.

Υπερψηφίστηκε η εισήγηση της Διοίκησης της ΚΕΔΕ. Λ. Κυρίζογλου: Ο Νέος Κώδικας Τοπικής Αυτοδιοίκησης αποτελεί…