Άρθρο Localit 01 Απριλίου, 2024

Ανοίγει ξανά τις πύλες της στο κοινό η Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη Πειραιά

Η Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη Πειραιά, από αύριο Τρίτη 2 Απριλίου, ανοίγει ξανά τις πύλες της στο κοινό, εμπλουτισμένη με πολλά νέα βιβλία και αναβαθμισμένη ενεργειακά.

Όπως υπογραμμίζεται, στη σχετική ανακοίνωση του Δήμου Πειραιά, η Βιβλιοθήκη λειτουργεί πλέον με νέο ηλεκτρονικό κατάλογο, νέα τμήματα και υπηρεσίες και  είναι έτοιμη να ανταποκριθεί τόσο στις προκλήσεις της νέας ψηφιακής εποχής όσο και στον ρόλο της ως πολιτιστικός οργανισμός, ο οποίος στοχεύει στην πνευματική  άνοδο της κοινωνίας της πόλης.

Επίσης προστίθεται ότι, με  τις  παρεμβάσεις και  εργασίες που πραγματοποιήθηκαν, έχει εναρμονιστεί απόλυτα με τις σύγχρονες πολιτικές εξοικονόμησης ενέργειας,  όπως η προσθήκη εξωτερικής θερμομόνωσης, η αντικατάσταση  των παλαιών  κουφωμάτων και υαλοπινάκων με νέα πιστοποιημένα, υψηλής ενεργειακής απόδοσης, η ενεργειακή αναβάθμιση των Η/Μ εγκαταστάσεων, η εγκατάσταση μονάδων  παραγωγής  θέρμανσης και ψύξης  υψηλής απόδοσης, η αναβάθμιση των συστημάτων φυσικού –  τεχνητού φωτισμού και η  εγκατάσταση συστημάτων ενεργειακής διαχείρισης.

Η Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη Πειραιά, θα εξυπηρετεί το κοινό  Δευτέρα,  Τρίτη Τετάρτη και Παρασκευή από τις 8:30 έως τις 14:30 και  την Πέμπτη από τις 11:00  έως τις 19:00.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Εκτός Συνόρων ... 04 Δεκεμβρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Η έκθεση «Μέγας Αλέξανδρος» του Ευθύμη Βαρλάμη στη Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας

53 έργα παρουσιάζονται στη Bibliotheca Alexandrina με τη συμβολή διεθνών και ελληνικών φορέων, μεταξύ των…

Διαδρομές ... 04 Δεκεμβρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ο Δήμος Βοΐου παρουσιάζει το Χριστουγεννιάτικο Πρόγραμμα Εκδηλώσεων 2025–2026

Ο Δήμος Βοΐου υποδέχεται τα φετινά Χριστούγεννα με ένα πλούσιο εορταστικό πρόγραμμα, με εκδηλώσεις σε…

Ενδιαφέρουν 03 Δεκεμβρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Εκπαιδευτική Ημερίδα της ΚΕΔΕ και ΠΕΤΑ Α.Ε. για τη Διαχείριση Κινδύνων & Κρίσεων

Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), σε συνεργασία με τον Δήμο Γαλατσίου, την ΠΕΤΑ Α.Ε.…