Άρθρο Localit 30 Ιουνίου, 2020

Αναβάλλεται το άνοιγμα των συνόρων με την Αλβανία

Σε επικοινωνία που είχε σήμερα ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά, συζητήθηκε το θέμα που έχει προκύψει με το άνοιγμα των συνόρων με την Αλβανία.

Ο περιφερειάρχης ενημέρωσε τον υφυπουργό για την πρωτοβουλία της περιφέρειας να τοποθετήσει στους τρεις μεθοριακούς σταθμούς Μέρτζιανη, Κακαβιά, Μαυρομάτι, στο λιμάνι Ηγουμενίτσας και στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων, ειδικές καμπίνες (τούνελ απολύμανσης), αλλά και για τον προβληματισμό που υπάρχει μετά τη χθεσινή δήλωση του Κυβερνητικού εκπροσώπου για το άνοιγμα των συνόρων με την Αλβανία στην Κακαβιά από αύριο Τετάρτη 1 Ιουλίου.

Ο υφυπουργός ανακοίνωσε στον περιφερειάρχη, ότι κατέληξαν τελικά στην απόφαση να μην ανοίξουν αύριο τα σύνορα με την Αλβανία και η νέα ημερομηνία να ανακοινωθεί προσεχώς από την Πολιτική Προστασία.

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου ... 27 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ισχυρό μήνυμα ενίσχυσης της νησιωτικής πολιτικής από την ΚΕΔΕ – Εισήγηση του Προέδρου της ΚΕΔΕ Λ. Κυρίζογλου στο συνέδριο για τα 40 χρόνια ΕΕΤΑΑ

Με τεκμηριωμένες υπέρ της ουσιαστικής ενίσχυσης της νησιωτικότητας προτάσεις, ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων…

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου ... 26 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Καμία Υποχώρηση στην Αυτοδιοικητική Αρμοδιότητα των ΥΔΟΜ

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, ο Πρόεδρος της…

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου ... 25 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Καίρια θεσμικά και ασφαλιστικά αιτήματα αιρετών στο επίκεντρο της συνάντησης της ΚΕΔΕ με την Υπουργό Εργασίας Νίκη Κεραμέως

Συνάντηση με την Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κα Νίκη Κεραμέως, πραγματοποίησαν ο Πρόεδρος της…