Άρθρο Localit 08 Ιανουαρίου, 2024

Π. Φάληρο: Ανακύκλωση φυσικών χριστουγεννιάτικων δέντρων στον Δήμο

Φυσικά Χριστουγεννιάτικα έλατα, συγκεντρώνει και ανακυκλώνει και φέτος, ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου. Στο πλαίσιο αυτό καλεί όλους τους  πολίτες που έχουν προμηθευτεί για τις εορταστικές ημέρες των Χριστουγέννων φυσικό δένδρο, οποιουδήποτε μεγέθους και πρόκειται να το πετάξουν, να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με την αρμόδια Υπηρεσία Καθαριότητας, στο 1565, προκειμένου να γίνει η συλλογή των δέντρων.

Όχημα του Δήμου θα είναι διαθέσιμο καθημερινά προκειμένου να παραλαμβάνει τα δένδρα από τα σπίτια των δημοτών ή τα σημεία που τα έχουν εναποθέσει, μετά από τηλεφωνική ενημέρωση της υπηρεσίας, από τους ενδιαφερόμενους δημότες.

Ακολούθως τα δέντρα θα διαχωρισθούν από τα  λοιπά απορρίμματα, θα  θρυμματιστούν και η διάθεση των θρυμματισμένων υπολειμμάτων θα γίνεται ως εδαφοβελτιωτικό σε κοινόχρηστους χώρους πρασίνου και πάρκα της πόλης.

Η δράση πραγματοποιείται στο Δήμο Παλαιού Φαλήρου για 4η συνεχή χρονιά και όλα αυτά τα χρόνια συλλέχθηκαν και ανακυκλώθηκαν περίπου 700 φυσικά Χριστουγεννιάτικα δέντρα, τα οποία παλαιότερα, οι ιδιοκτήτες τους τα πετούσαν μέσα στους κάδους των απορριμμάτων.

Όπως χαρακτηριστικά τονίζει ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος: «οι Δημότες στηρίζουν την προσπάθεια και υπάρχει ευαισθησία για το θέμα καθώς οι πολίτες βλέπουν το αποτέλεσμα με περιβαλλοντικό όφελος, το οποίο είναι άμεσο, μετρήσιμο και δεδομένο»

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 15 Μαΐου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Δράμας: Διήμερες δράσεις πρόληψης για τον καρκίνο του μαστού

Διήμερη ανοιχτή δράση ενημέρωσης και πρόληψης για τον καρκίνο του μαστού διοργανώνει ο Ελληνικός Ερυθρός…

Ενδιαφέρουν 15 Μαΐου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Λαμιέων: Εκπαιδευτική δράση για τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων

Εκπαιδευτική δράση με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων διοργανώνουν ο Δήμος Λαμιέων και το Τμήμα…

Ενδιαφέρουν 07 Μαΐου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Κόνιτσας: Δωρεάν προληπτικές εξετάσεις στο Κεφαλοχώρι

Ο Δήμος Κόνιτσας διοργανώνει μαζί με τις Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του ΕΟΔΥ, το Υπουργείο…