Άρθρο Localit 28 Νοεμβρίου, 2022

Ανακατασκευάζεται το παραλιακό μέτωπο των Μεγάρων

Δρομολογήθηκε το έργο αποκατάστασης λόγω διάβρωσης και ανακατασκευής τμημάτων τοίχου που έχουν καταρρεύσει στην παραλία Βαρέας Μεγάρων, με την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης από τον περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη με τον δήμαρχο Γρηγόρη Σταμούλη, παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Δ. Αττικής Λευτέρη Κοσμόπουλου.

Το έργο θα χρηματοδοτηθεί με 2.3 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια και θα εκτελεστεί από τον Δήμο. Σκοπός του είναι τόσο η αποκατάσταση και βελτίωση του διαβρωμένου παραλιακού δρόμου όσο και η αναβάθμιση του φυσικού περιβάλλοντος με συνθήκες ασφάλειας και ποιότητας για τη ζωή των κατοίκων και των επισκεπτών της παραλίας Βαρέας Μεγάρων.

 Σε δηλώσεις του ο περιφερειάρχης χαρακτήρισε το έργο σημαντικό και «νευραλγικής σημασίας για την προάσπιση της ασφάλειας πολιτών και οδηγών», προσθέτοντας: «Παράλληλα εξωραΐζεται το παραλιακό μέτωπο των Μεγάρων. Πρώτη μας μέριμνα είναι η προστασία της ζωής των πολιτών και η ανάπτυξη των πόλεων της Αττικής μας και προς αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε εντατικά».

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 26 Μαρτίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Σκύδρας: «Πασχαλινό τραπέζι για όλους» με συλλογή τροφίμων

Δράση αλληλεγγύης με τίτλο «Πασχαλινό τραπέζι για όλους» υλοποιεί και φέτος ο Δήμος Σκύδρας, ενόψει…

Ενδιαφέρουν 23 Μαρτίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Στους Δελφούς ο Υπουργός Αθλητισμού για την αναβάθμιση αθλητικών εγκαταστάσεων

Επίσκεψη στον Δήμο Δελφών πραγματοποίησε την Παρασκευή 20 Μαρτίου 2026 ο Υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης,…

Ενδιαφέρουν 18 Μαρτίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κανείς μόνος σε ώρα ανάγκης: Μητρώο ευάλωτων πολιτών στον Δήμο Λαμιέων

Ο Δήμος Λαμιέων προχωρά σε επικαιροποίηση του Ειδικού Μητρώου προληπτικής απομάκρυνσης ευάλωτων πολιτών, καλώντας τους…