Άρθρο Localit 08 Νοεμβρίου, 2019

Αίτημα Περιφέρειας Ιονίων Νήσων για ακτοπλοϊκή διασύνδεση όλων των νησιών με μεγαλύτερο πλοίο όλη τη διάρκεια του έτους

Αίτημα στο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής υπέβαλε η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων για τη λειτουργία ακτοπλοϊκής γραμμής που θα διασυνδέει όλα τα νησιά του Ιονίου με μεγαλύτερο πλοίο ώστε να μπορούν να μεταφερθούν διαφόρων ειδών οχήματα.

Η ακτοπλοϊκή διασύνδεση των νησιών του Ιονίου, άρχισε το 2018 με το πλοίο «AZIMOYT» και το υπουργείο Ναυτιλίας επιδοτεί το συγκεκριμένο δρομολόγιο, αλλά μόνο για το διάστημα της καλοκαιρινής περιόδου. Αναγνωρίζοντας την ανάγκη που υπάρχει για συνεχή διασύνδεση μεταξύ των νησιών, τα οποία μάλιστα ανήκουν στην ίδια διοικητική Περιφέρεια, η σημερινή διοίκηση της ΠΙΝ επανέφερε το αίτημα με την ελπίδα αυτή τη φορά το δρομολόγιο να είναι βελτιωμένο, να εξυπηρετεί ανάγκες όλο το χρόνο, και το πλοίο να μπορεί να μεταφέρει περισσότερους επιβάτες και εμπορεύματα.

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου 27 Ιουλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Άρθρο Προέδρου ΚΕΔΕ Λ.Κυρίζογλου : Οι Δήμοι χρειάζονται 5,5 δις το χρόνο, για «να μην μπαίνουν μέσα».

Πριν από λίγες ημέρες ολοκληρώθηκε από την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος , σε συνεργασία με…

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου ... 27 Ιουλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μήνυμα ΓΓ ΚΕΔΕ Δ.Καφαντάρη για τις δασικές πυρκαγιές : Η πρόληψη και η ετοιμότητα σώζουν ζωές

Ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕΔΕ, κ. Δημήτρης Καφαντάρης, σε σύντομο μήνυμά του, παρουσιάζει τις βασικές…

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου 25 Ιουλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Η Δημοκρατία αποτελεί διαρκή κατάκτηση – Παρουσία του Προέδρου της ΚΕΔΕ Λάζαρου Κυρίζογλου στη δεξίωση για την 52η Επέτειο Αποκατάστασης της Δημοκρατίας στο Προεδρικό Μέγαρο

Σε κλίμα υψηλού συμβολισμού και εθνικής ενότητας πραγματοποιήθηκε χθες στο Προεδρικό Μέγαρο η καθιερωμένη δεξίωση…