Άρθρο Localit 12 Ιουνίου, 2024

Αγώνας δρόμου για τη σύνταξη των Διαχειριστικών Σχεδίων Βόσκησης και την αποφυγή βαρύτατων προστίμων

Σε αγώνα δρόμου έχουν επιδοθεί το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων  για να προλάβουν να υλοποιήσουν τα Διαχειριστικά Σχέδια Βόσκησης μέχρι το τέλος του έτους, για να αποφευχθεί έτσι και η επανάληψη επιβολής προστίμου από την ΕΕ και η περικοπή επιδοτήσεων για χιλιάδες γεωργοκτηνοτρόφους.

Οι περιφέρειες είναι σε αναμονή των προγραμματικών συμβάσεων για την προκήρυξη των διαγωνισμών που θα αφορούν τα Διαχειριστικά Σχέδια Βόσκησης. Μετά τους διαγωνισμούς θα αναλάβουν οι εργολάβοι τη  διαδικασία της σύνταξης των Σχεδίων. Πρόκειται για διαδικασία που μένει ανοικτή για  σχεδόν 10 χρόνια.

Επισημαίνεται ότι στη χώρα μας έχει επιβληθεί πρόστιμο ύψους 450 εκατ. ευρώ, λόγω της πολυετούς (περίπου δέκα έτη) απουσίας σύνταξης Διαχειριστικών Σχεδίων Βόσκησης, που απαιτεί η ΕΕ.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 04 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Φεστιβάλ Δήμου Αθηναίων 2025 – Η μεγαλύτερη γιορτή της πόλης, με περισσότερες από 200 εκδηλώσεις

Ο Δήμος Αθηναίων γιορτάζει και φέτος την Άνοιξη, με ένα μεγάλο φεστιβάλ, για έναν ολόκληρο…

Ενδιαφέρουν 04 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ημερίδα για την προσαρμογή της περιφέρειας Ηπείρου στην κλιματική αλλαγή

Η προσαρμογή της Περιφέρειας Ηπείρου στην κλιματική αλλαγή θα συζητηθεί σε ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί…

Ενδιαφέρουν 04 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Στην Καλαμαριά χτυπά η καρδιά του ερασιτεχνικού θεάτρου της Κεντρικής Μακεδονίας

Η 9η Συνάντηση Ερασιτεχνικών Θεατρικών Σχημάτων «Θυμέλη» στο Δημοτικό Θέατρο «Μελίνα Μερκούρη» 7 έως 13 Απριλίου…