Άρθρο Localit 11 Μαΐου, 2020

Αγ. Δημήτριος: Νέα χρηματοδότηση του Πράσινου Ταμείου για το “Πάρκο Οικογένειας”

Στο χρηματοδοτικό του πρόγραμμα“Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου”, και στον Άξονα «Αστική Αναζωογόνηση», εντάσσει, το Πράσινο Ταμείο, το έργο του Δήμου Αγίου Δημητρίου “Ανάπλαση Κοινοχρήστου Χώρου μεταξύ των οδών Αργοστολιού – Βαμβακάρη – Μακρυγιάννη” με ποσό 363.855,31 €.

Όπως ενημερώνει ο Δήμος, πρόκειται για το ΟΤ 1175α που αποκτήθηκε από τον Δήμο μετά από προσπάθειες ετών, έχει έκταση 2.856,90 μ2 και αναμένεται, μετά την ανάπλασή του, να αποτελέσει το “Πάρκο Οικογένειας”, άλλη μια εστία πρασίνου και αναψυχής για τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής.

Σύμφωνα με την Τεχνική Έκθεση και το σχέδιο που έχει εκπονηθεί από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, για το χώρο προβλέπεται η κατασκευή παιδικής χαράς, η τοποθέτηση υπαίθριων οργάνων γυμναστικής, ένας κλειστός ποδηλατοδρόμος και ένα σιντριβάνι, ενώ θα υπάρξει και επέκταση του πρασίνου σε συμπλήρωση του ήδη υπάρχοντος.
Το έργο ήδη βρίσκεται στη φάση της υλοποίησης.

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ευρωπαϊκά 13 Δεκεμβρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Παρέμβαση του Γενικού Γραμματέα της ΚΕΔΕ κ. Καφαντάρη: Η οικονομικά προσιτή ενέργεια προϋπόθεση κοινωνικής συνοχής και ρόλου της Αυτοδιοίκησης
Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου 12 Δεκεμβρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συνεδρίαση ΔΣ ΚΕΔΕ τη Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου

Συνεδριάζει τη Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2025 και ώρα 17:00 το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ, στα…

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου 12 Δεκεμβρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συμβολικό κλείσιμο των Δήμων την Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2025 με κύριο αίτημα την αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης στους Δήμους.

Συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι έξω από τη Βουλή,  όλου του αιρετού αυτοδιοικητικού προσωπικού.  …