Άρθρο Localit 05 Αυγούστου, 2024

Αυστηρές συστάσεις για την σπατάλη στη χρήση του νερού από τον Δήμο Άργους Ορεστικού

Μέτρα για την αντιμετώπιση των ασφυκτικών συνθηκών λειψυδρίας έλαβε ο δήμος Άργους Ορεστικού, συστήνοντας στους καταναλωτές να κάνουν χρήση νερού αποκλειστικά και μόνο για οικιακή χρήση και όχι για άρδευση, ενώ απαγορεύονται αυστηρά οι περιττές πλύσεις αυτοκινήτων, αυλών και πεζοδρομίων.

Ο δήμος με ανακοίνωσή του προειδοποιεί ότι  τα αποθέματα νερού εξαντλούνται επικίνδυνα υπογραμμίζοντας:

«Οι παρατεταμένες υψηλές θερμοκρασίες, οι ελάχιστες βροχοπτώσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, η υπερκατανάλωση και η αλόγιστη χρήση σε ανούσιες δράσεις (πλυσίματα αυλών, πεζοδρομίων, δρόμων, αυτοκινήτων κ.λπ.), σε συνδυασμό με τις ελάχιστες χιονοπτώσεις του χειμώνα, έχουν δημιουργήσει ασφυκτικές συνθήκες λειψυδρίας.

Σήμερα, στην καρδιά του καλοκαιριού, τα υδροσυστήματα και τα υπόγεια νερά βρίσκονται στο χαμηλότερο επίπεδο απόδοσης, ενώ τα αντλιοστάσια του Δήμου δουλεύουν ασταμάτητα και το προσωπικό βρίσκεται επί ποδός νυχθημερόν, για να καλύψουν τις ανάγκες της πόλης και των οικισμών.

Είμαστε μπροστά σε μια επικίνδυνη συνθήκη, όπου η λήψη μέτρων είναι μονόδρομος. Μέτρων αντιμετώπισης του προβλήματος και όχι πρόληψης, αφού το στάδιο αυτό το έχουμε ξεπεράσει εδώ και καιρό.

Δεδομένων αυτών, ο Δήμος Άργους Ορεστικού προχωρά στην εφαρμογή του Κανονισμού Ύδρευσης, και ανακοινώνει ότι χρήση νερού θα πρέπει να γίνεται αποκλειστικά και μόνο για οικιακή χρήση και όχι για άρδευση, ενώ απαγορεύονται αυστηρά οι περιττές πλύσεις αυτοκινήτων, αυλών και πεζοδρομίων.

Αυτή τη στιγμή στην πόλη του Άργους Ορεστικού, η υψηλή ζώνη αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα έλλειψης νερού, ενώ στη χαμηλή ζώνη (που υπάρχει πάντα επάρκεια) παρατηρείται υπερκατανάλωση. Οφείλουμε να σεβαστούμε τους συνδημότες μας και το περιβάλλον και να περιορίσουμε την κατανάλωση του νερού αποκλειστικά εντός των οικιών μας και με σύνεση.

Σε περίπτωση που δεν εισακουστούν οι εκκλήσεις, ο Δήμος θα προχωρήσει άμεσα στην εφαρμογή όλων των προβλεπόμενων μέτρων από τον Κανονισμό Ύδρευσης (συνεχείς έλεγχοι κατανάλωσης από το προσωπικό του Δήμου καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου, προειδοποιήσεις, πρόστιμα, διακοπές).

Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ότι κάθε σταγόνα μετράει και ότι η συνεισφορά όλων είναι απαραίτητη για την αντιμετώπιση αυτής της κρίσης».

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 15 Μαΐου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
«Ανοιχτές Πόρτες» στα οινοποιεία της Ελλάδας, Σάββατο 17 Μαΐου και Κυριακή 18 Μαΐου 2025

Μια μοναδική οινο – γευστική ταξιδιωτική εμπειρία θα έχουν την ευκαιρία να βιώσουν οι φίλοι και…

Ενδιαφέρουν 15 Μαΐου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Περιφέρεια Δ. Ελλάδας: Μηνυτήρια αναφορά Ν. Φαρμάκη κατά παντός για περιπτώσεις διαφθοράς στο Τμήμα Μεταφορών Αμαλιάδας

«Η διαφάνεια και η εντιμότητα, δεν αποτελούν μόνο προαπαιτούμενο μίας καλής και σύγχρονης διοίκησης. Για…

Ενδιαφέρουν 15 Μαΐου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Ζωγράφου: Συνάντηση συμπαράστασης και αλληλεγγύης στον δοκιμαζόμενο από τον πόλεμο λαό της Παλαιστίνης

Την Τρίτη 13 Μαΐου, η δήμαρχος Τίνα Καφατσάκη, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι εκπρόσωποι όλων των…