Άρθρο Localit 30 Ιανουαρίου, 2024

ΑΑΔΕ: Οι δήμοι μπορούν να αντλούν στοιχεία για τέλος παρεπιδημούντων ή επί των ακαθαρίστων εσόδων μέσω του govHub

Από τις 14 Δεκεμβρίου 2023 είναι εφικτή η χρήση από τους δήμους της ηλεκτρονικής πλατφόρμας μέσω της οποίας  πιστοποιημένοι υπάλληλοι  των ΟΤΑ της χώρας έχουν τη δυνατότητα μαζικής άντλησης στοιχείων που αφορούν στη βεβαίωση τέλους επί των ακαθαρίστων εσόδων ή και του τέλους παρεπιδημούντων επιχειρήσεων, οι οποίες δραστηριοποιούνται εντός των διοικητικών ορίων του οικείου δήμου μέσω του Κόμβου Διαδικτυακών Υπηρεσιών govHUB.

Όπως διευκρινίζει η  ΑΑΔΕ ότι τα σχετικά στοιχεία αφορούν προγενέστερα έτη μέχρι και το έτος χρήσης 2021, και είναι όμοια με εκείνα που μέχρι σήμερα χορηγούντο από την ΑΑΔΕ στους Δήμους, κατόπιν σχετικού αιτήματος.

Επίσης διευκρινίζει ότι αιτήματα που αποστέλλονται από τούδε και στο εξής στην ΑΑΔΕ  καθώς και όσα τυχόν παραμένουν σε εκκρεμότητα, νοούνται ως μη υποβληθέντα και οι δήμοι πρέπει να αντλήσουν τα στοιχεία που επιθυμούν μέσω της συγκεκριμένης διαλειτουργικότητας.

Αναφορικά με τον τρόπο σύνδεσης, πιστοποίησης και χρήσης της εν λόγω πλατφόρμας, οι δήμοι μπορούν να απευθύνονται στην ΚΕΔΕ, καθώς η διαλειτουργικότητα διενεργείται μέσω του Κόμβου Διαδικτυακών Υπηρεσιών govHub.

Αναλυτικά τα  Έγγραφα ΑΑΔΕ

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 03 Απριλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Αθηναίων: Άνοιξαν οι εγγραφές για τις Παιδικές Εξοχές 2026

Ξεκίνησαν οι εγγραφές για τις Παιδικές Εξοχές του Δήμου Αθηναίων στον Άγιο Ανδρέα Αττικής για…

Ενδιαφέρουν 26 Μαρτίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Σκύδρας: «Πασχαλινό τραπέζι για όλους» με συλλογή τροφίμων

Δράση αλληλεγγύης με τίτλο «Πασχαλινό τραπέζι για όλους» υλοποιεί και φέτος ο Δήμος Σκύδρας, ενόψει…

Ενδιαφέρουν 23 Μαρτίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Στους Δελφούς ο Υπουργός Αθλητισμού για την αναβάθμιση αθλητικών εγκαταστάσεων

Επίσκεψη στον Δήμο Δελφών πραγματοποίησε την Παρασκευή 20 Μαρτίου 2026 ο Υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης,…