Άρθρο Localit 11 Νοεμβρίου, 2019

Δήμος Αγίας Βαρβάρας: Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα για την πρόληψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας- HPV DNA test –Test Παπανικολάου

Με μεγάλη προσέλευση του κόσμου πραγματοποιήθηκε χθες, 7 Νοεμβρίου 2019, στο ΚΕΠ Υγείας του δήμου μας, Ημερίδα για την πρόληψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Δυτικής Αττικής  « Η Αγία Βαρβάρα» και το Κέντρο Υγείας Νίκαιας.

Την έναρξη της εκδήλωσης έκανε ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κ. Χρήστος Βασιλείου ο οποίος μετέφερε μήνυμα του Δημάρχου κ. Λάμπρου Μίχου για την αξία της πρόληψης και την προτεραιότητα που δίνει ο δήμος  στα θέματα προάσπισης της υγείας των πολιτών. Την εκδήλωση χαιρέτησε η κα Αργυρώ Χρυσάγη αναπληρώτρια διοικήτρια του ΓΝΔΑ «Η Αγία Βαρβάρα» η οποία αναφέρθηκε στη συνεργασία των τριών φορέων και στη σημαντικότητα της εξέτασης για την πρόληψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας. Στη συνέχεια την εκδήλωση χαιρέτησε ο Δ/ντής του κέντρου Υγείας Νίκαιας κ. Γεώργιος Σολωμός, ο οποίος εξήρε το νέο πλαίσιο συνεργασίας των τριών φορέων στο επίπεδο της πρόληψης.

Στις νέες οδηγίες σε παγκόσμιο επίπεδο αναφέρθηκαν οι ομιλητές κ.κ.: Ειρήνη Πετινέλη-Βιοπαθολόγος, Σωκράτης Γεωργίου- ιατρός Κυτταρολόγος, Αναστασία Κάπου- Παιδίατρος, Πολυχρόνης Οικονομίδης- Ιατρός Γυναικολόγος οι οποίοι εκπροσώπησαν το ΓΝΔΑ  «Η Αγία Βαρβάρα» και το Κέντρο Υγείας Νίκαιας.

Η σταθερή συνεργασία των τριών φορέων πρόκειται να συνεχιστεί με την πραγματοποίηση προγραμματισμένων εξετάσεων HPV DNA test και Test  Παπανικολάου στο γυναικείο πληθυσμό του Δήμου μας.

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 13 Μαΐου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Φεστιβάλ “Στη Σκιά των Βράχων” – Πρόγραμμα Εκδηλώσεων 2025

Αφιέρωμα σε μια σπουδαία προσωπικότητα του παγκόσμιου θεάτρου, στον Θεόδωρο Τερζόπουλο Με μια μεγάλη συναυλία,…

Ενδιαφέρουν 13 Μαΐου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ο Δήμος Ηρακλείου για το ζήτημα του χώρου υποδοχής μεταναστών/προσφύγων

Στο Ηράκλειο ο Μ. Βορίδης με στόχο την εύρεση χώρου για τη διαδικασία πρώτης καταγραφής…

LIFE IP-AdaptInGR: προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή ... 13 Μαΐου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Νέος κύκλος Προσκλήσεων του προγράμματος LIFE

Σας ενημερώνουμε ότι ο  νέος κύκλος των προσκλήσεων του προγράμματος LIFE έχει ανοίξει. Τις επόμενες…