Άρθρο Localit 15 Αυγούστου, 2019

Εύβοια: Συνεχίζεται για τρίτη ημέρα η μάχη με τις φλόγες-Περιορισμένη σε χαράδρα η πυρκαγιά

Άλλη μια νύχτα αγωνίας έζησαν οι κάτοικοι των περιοχών Μακρυμάλλη και Πλατανιά στην Εύβοια, εξαιτίας των αναζωπυρώσεων των μετώπων της πυρκαγιάς.

Οι προσπάθειες που κατέβαλαν οι ενισχυμένες δυνάμεις της πυροσβεστικής μέσα στη νύχτα και η άπνοια επέτρεψαν η φωτιά να περιοριστεί σε μια χαράδρα, πριν από το χωριό Πλατανιά.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύθηκαν πριν από τα μεσάνυχτα και ως το ξημέρωμα κατέβαλαν προσπάθειες να οριοθετήσουν πλευρικά μέτωπα.

Δημιουργήθηκε αντιπυρική ζώνη με χωματουργικά μηχανήματα γύρω από το χωριό.

Την ίδια στιγμή πυκνοί μαύροι καπνοί υψώνονται από το παρθένο πευκοδάσος κι έχουν καλύψει όλο τον ορίζοντα. Η φωτιά συνεχίζει να καίει, αν και σε απόσταση από το χωριό.

Οι πρώτες πτήσεις των ελικοπτέρων λίγο πριν από τις 6.30 το πρωί βρήκε τις φλόγες σε ένταση αλλά την πυρκαγιά περιορισμένη στην χαράδρα.

Σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας κ. Θανάση Καρακάντζα, «οι ρίψεις νερού των ελικοπτέρων είναι στοχευμένες», ενώ «δεν υπάρχει κανένα άλλο εναέριο μέσο που θα μπορούσε να πετάξει στην επικίνδυνη περιοχή, μέσα στη χαράδρα».

Δυνάμεις της Πυροσβεστικής επιχείρησαν σε δύσβατα σημεία τη νύχτα για να περιορίσουν τα μέτωπα.

Χθες βράδυ η πυροσβεστική προχώρησε σε ενίσχυση και ανασύνταξη των δυνάμεων της. Από το πρωί φθάνουν οχήματα και προσωπικό από σχεδόν όλη την Ελλάδα.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η δύναμη που επιχειρεί στην Εύβοια είναι 198 πυροσβέστες με 92 οχήματα, 12 πυροσβέστες με 6 οχήματα από το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων (ΜΕΤΠΕ) και 22 ομάδες πεζοπόρου τμήματος με 172 πυροσβέστες, καθώς και το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο «Όλυμπος».

Συνέδραμαν 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων του Ελληνικού Στρατού, 8 μηχανήματα έργου και 10 υδροφόρες της Περιφέρειας και των Ο.Τ.Α., η Δασική Υπηρεσία, το ΕΚΑΒ καθώς και 38 εθελοντές πυροσβέστες και 6 εθελοντικά πυροσβεστικά οχήματα.

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΚΕΔΕ 28 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συντονισμένος βηματισμός ΚΕΔΕ -ΕΝΠΕ ενόψει του νέου Κώδικα Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Λ. Κυρίζογλου: Η κωδικοποίηση των ρυθμίσεων σε έναν σύγχρονο, ενιαίο Κώδικα αποτελεί ιστορικό βήμα για…

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου 28 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κοινή συνεδρίαση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ) – Συντονισμένος βηματισμός ενόψει του Νέου Κώδικα Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Γ. Χατζημάρκος: Είναι η στιγμή να δείξουμε ότι η Δημοκρατία λειτουργεί, όταν εμπιστεύεται τα θεμέλιά…

Βιώσιμες Πόλεις 28 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μεγάλη αστική ανάπλαση με την ενοποίηση έξι σχολικών συγκροτημάτων στον δήμο Χαλανδρίου

Ξεκινά το επόμενο διάστημα στο δήμο Χαλανδρίου, μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης, η υλοποίηση…