Άρθρο Localit 18 Ιανουαρίου, 2019

Ημερίδα παρουσίασης ολοκληρωμένων παρεμβάσεων στην περιοχή του μυθικού Αχέροντα

Το πρόγραμμα ολοκληρωμένων παρεμβάσεων για την πολύ ιδιαίτερη περιοχή του μυθικού Αχέροντα παρουσιάζεται σε ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί στη Γλυκή Θεσπρωτίας, την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου.  Σημεία κλειδιά για το Πρόγραμμα αποτελούν δράσεις για τους επισκέπτες όπως, η «Κάθοδος στον Άδη» μέσω εικονικής πραγματικότητας, η προσβασιμότητα ατόμων με κινητικά προβλήματα, η αναβάθμιση της εικόνας των υποδομών της περιοχής, η ανάπτυξη τοπικής γαστρονομίας στηριγμένη στην τοπική παράδοση και σε τοπικά προϊόντα, και δράσεις όπως η δημιουργία δικτύου ποδηλατοδρόμων και μονοπατιών, η ανάδειξη ιστορικών μνημείων, η αντιπλημμυρική προστασία, αλλά και η δημιουργία συνεργατικού σχήματος των τοπικών επιχειρήσεων.

Την ημερίδα συνδιοργανώνουν η περιφέρεια Ηπείρου, οι δήμοι Σουλίου και Πάργας και η Μονάδα Οργάνωσης της Διαχείρισης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων (ΜΟΔ) ΑΕ, ενώ τελεί υπό την αιγίδα της Κοινής Επιτροπής Παρακολούθησης της Προγραμματικής Σύμβασης που είχε συναφθεί για το σκοπό αυτό.

Στην ημερίδα συμμετέχουν ως ομιλητές, ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων – ΕΣΠΑ του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης Παναγιώτης Κορκολής, ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης και ο αρμόδιος για την τουριστική ανάπτυξη αντιπεριφερειάρχης Στράτος Ιωάννου, οι δήμαρχοι Σουλίου και Πάργας και στελέχη της ΜΟΔΑΕ.

Ειδικά θέματα που σχετίζονται με τις δράσεις του προγράμματος θα αναπτύξουν εισηγητές από τον πανεπιστημιακό χώρο, όπως από το Ε.Μ.Π (ΜΕΚΔΕ – Γιώργος Παναγιωτόπουλος), το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (καθηγ. Χρήστος Καραβίτης), καθώς και από το τ. ΕΘΙΑΓΕ ( Παναγιώτης Τσόπελας) και από την ΕΣΑμεΑ (Μαρία Καμπούρη).

Επίσης,  γνώση και εμπειρία από άλλους χώρους και καλές πρακτικές θα μεταφέρουν ο διευθυντής της Αναπτυξιακής Καρδίτσας Βασίλης Μπέλλης, ο επίτιμος πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας Αναστάσιος Τόλης, τα στελέχη του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού Σοφία Χαροκόπου και Γιώργος Σοφιανόπουλος και το στέλεχος της TREKKING HELLAS Χρήστος Λάμπρης.

Εισηγήσεις για το φυσικό περιβάλλον και την πολιτιστική αξία της περιοχής θα παρουσιαστούν από τον Φορέα Διαχείρισης Αχέροντα – Καλαμά – Κέρκυρας ( Αλέξανδρος Κωνσταντίνης) και από την εφορία αρχαιοτήτων  Πρέβεζας (Δήμητρα Δρόσου).

Πληροφορίες για τη συμμετοχή στην εκδήλωση μπορείτε να έχετε στα τηλέφωνα 2682360280 (κος Φρίξος Νάσης) και 2131310179 (κα Ελένη Κατσουλιέρη).

Επισυνάπτεται

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Συνεντεύξεις 20 Φεβρουαρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Γ. Παπαναστασίου: Ξεκάθαρο όραμα και αναγκαίες αποφάσεις

Συνέντευξη του Γιώργου Παπαναστασίου- Β’ Αντιπροέδρου της ΚΕΔΕ και Δημάρχου Αγρινίου στην εφημερίδα “Δημοκρατία” για…

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου ... 20 Φεβρουαρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΚΕΔΕ στο Υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης: Ξεκάθαρο μήνυμα για άμεση ενίσχυση με προσωπικό στους Δήμους, με διασφάλιση και ενίσχυση του προγράμματος 55+

Πραγματοποιήθηκε χθες, Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2026, συνάντηση αντιπροσωπείας της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), αποτελούμενης…

Ενδιαφέρουν 19 Φεβρουαρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Δράμας: Συγχαρητήριο μήνυμα για τη βράβευση του Μόσχου Μορφακίδη-Φυλακτού

Ο Δήμος Δράμας εκφράζειτα θερμά του συγχαρητήρια προς τον διακεκριμένο Δραμινό πανεπιστημιακό και νεοελληνιστή Μόσχο…