Άρθρο Localit 14 Φεβρουαρίου, 2018

Παρέμβαση Σπίρτζη για ταχύτερη αποκατάσταση των κατοικιών της Σαμοθράκης, ζητά ο αντ/ρχης Έβρου

Την τροποποίηση ή συμπλήρωση του άρθρου που υπαγορεύει τη σύνταξη, από ιδιώτη μηχανικό, της μελέτης για τη χορήγηση άδειας επισκευής μικρής κλίμακας, στις περιπτώσεις κτιρίων που βρίσκονται σε περιοχές, χαρακτηρισμένες ως παραδοσιακοί οικισμοί, ζητά για τους κατοίκους της Σαμοθράκης, με επιστολή του από τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστο Σπίρτζη, ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Πέτροβιτς εκφράζει τον προβληματισμό και την ανησυχία του σχετικά με τον εν λόγω περιορισμό που έχει συμπεριληφθεί στην Απόφαση Οριοθέτησης περιοχών και χορήγησης στεγαστικής συνδρομής για την αποκατάσταση των ζημιών σε κτίρια (ΦΕΚ 4224/Β΄/1-12-2017).

Εξηγεί πως ζητά την παρέμβαση του υπουργού εκτιμώντας ότι με το εν λόγω άρθρο επιβαρύνονται ακόμη περισσότερο οι πληγέντες, από την πλημμύρα της 25ης και 26ης Σεπτεμβρίου, κάτοικοι της Σαμοθράκης. «Οι πληγέντες, οι οποίοι ενώ έχουν καταστραφεί, υποχρεούνται να επιβαρυνθούν οικονομικά με το κόστος της μελέτης που έχει συνταχθεί από ιδιώτη μηχανικό, γιατί η οικία τους είναι σε παραδοσιακό οικισμό» σημειώνει ο κ. Πέτροβιτς.

Τέλος, στην επιστολή του, που κοινοποιείται και στον γγ του υπουργείου Υποδομών Γιώργο Δέδε και στη γενική διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών, ο κ. Πέτροβιτς αναφέρει πως «ο Δήμος Σαμοθράκης έχει χαρακτηριστεί με Προεδρικό Διάταγμα του 1978 παραδοσιακός οικισμός και η προβλεπόμενη διαδικασία θα είναι πολύ δαπανηρή και χρονοβόρα για τους πληγέντες κατοίκους της περιοχής, ακυρώνοντας στην πράξη τη βούληση της πολιτείας για την αποκατάσταση των πληγέντων».

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 23 Μαΐου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΑΔΕΔΥ: Οποιαδήποτε προσπάθεια της κυβέρνησης να γυρίσει τη χώρα στην εποχή του Δηληγιάννη και της Πλατείας Κλαυθμώνος αποτελεί «αιτία πολέμου»

Η απάντηση της ΑΔΕΔΥ με αφορμή τις δηλώσεις του πρωθυπουργού για τη μονιμότητα των δημοσίων…

Ρεπορτάζ 23 Μαΐου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κ.Μητσοτάκης για άρση μονιμότητας στο Δημόσιο: Επιβράβευση για συνεπείς, απομάκρυνση για εκείνους που επί μακρόν δεν ανταποκρίνονται

Το θέμα της αξιολόγησης και της άρσης της μονιμότητας στο Δημόσιο επανέφερε ο πρωθυπουργός Κυριάκος…

Ενδιαφέρουν 23 Μαΐου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Χ. Δούκας: Βρέθηκαν μπουκάλια με οινόπνευμα και αναπτήρες σε τρία σημεία στον λόφο του Λυκαβηττού

Τρία μπουκάλια με οινόπνευμα, δύο αναπτήρες κι ένα σπρέι βρέθηκαν στον Λόφο του Λυκαβηττού από…