Άρθρο Localit 22 Νοεμβρίου, 2017

Διαδημοτικό καταφύγιο περίθαλψης αδέσποτων ζώων από τους δήμους Ηγουμενίτσας-Σουλίου-Φιλιατών

Στη σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης Διαδημοτικής Συνεργασίας παροχωρούν οι δήμοι Ηγουμενίτσας-Σουλίου-Φιλιατών για την ίδρυση και λειτουργία Διαδημοτικού Καταφυγίου Περίθαλψης αδέσποτων Ζώων, ώστε να επιλυθεί το οξύ πρόβλημα διαχείρισής τους.

Η περισυλλογή των αδέσποτων ζώων θα γίνεται σε συνεργασία με τα φιλοζωικά σωματεία του Νομού, που διαθέτουν τον κατάλληλο εξοπλισμό και τεχνογνωσία, τα οποία θα υπογράψουν σύμβαση συνεργασίας με το δήμο στον οποίο εδρεύουν. Τα αδέσποτα θα εξετάζονται από κτηνίατρο, που θα ορίζεται από την Δ/νση Κτηνιατρικής Υπηρεσίας της Περιφερειακής Ενότητας και θα αναλαμβάνει εμβολιασμό και διενέργεια των απαραίτητων εξετάσεων για την υγεία των αδέσποτων.

Στόχος είναι το Καταφύγιο Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων να στελεχωθεί στη συνέχεια με επιστημονικό προσωπικό, που θα παρέχει υγειονομική επίβλεψη και εποπτεία καθώς και με το αναγκαίο ανθρώπινο δυναμικό για την εύρυθμη και βιώσιμη λειτουργία του.

Η λειτουργία του Καταφυγίου θα προβλέπει ωράρια στα οποία θα μπορούν οι πολίτες να επισκέπτονται το χώρο για να γίνονται ενέργειες υιοθεσίας των αδέσποτων.

Το Καταφύγιο θα λειτουργεί υπό την εποπτεία της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας.

«Η κοινωνική προστασία, η μέριμνα, περίθαλψη και φροντίδα των αδέσποτων ζώων και κατοίκων που διαμένουν στα διοικητικά όρια των συμβαλλομένων δήμων αποτελούν ένδειξη ανάπτυξης και πολιτισμού των τοπικών κοινωνιών. Για το λόγο αυτό, καλούμε όλους τους πολίτες να αγκαλιάσουν με εμπιστοσύνη την ενέργεια αυτή του Δήμου μας και να συνδράμουν ενεργά στη λειτουργία του Διαδημοτικού Καταφυγίου της περιοχής μας» τονίζει σε ανακοίνωσή του ο δήμος Ηγουμενίτσας.

 

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου 25 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Η ΚΕΔΕ δίπλα στη νέα γενιά της Θεσσαλονίκης – Με μεγάλη συμμετοχή η ημερίδα της ΚΕΔΕ και του ΙΤΑ στη Θεσσαλονίκη, στην παρουσίαση της μελέτης για τη νεανική παραβατικότητα

Λ. Κυρίζογλου: Η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν θέλει να είναι θεατής, αλλά δύναμη πρόληψης, στήριξης και…

Ρεπορτάζ 23 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναύπακτος: Ξεκινά η ανάπλαση της πλατείας Στάικου

Ο Δήμος Ναυπακτίας ξεκινά ένα έργο αστικής αναβάθμισης με την υπογραφή της σύμβασης για την…

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου 23 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Η ΚΕΔΕ στηρίζει την ενημέρωση αιρετών και υπηρεσιακών στελεχών για τον νέο Κώδικα Αυτοδιοίκησης

Λ. Κυρίζογλου: Ο νέος Κώδικας βάζει τάξη στην πολυνομία και ενισχύει τη λειτουργία της Αυτοδιοίκησης…