Άρθρο Localit 11 Οκτωβρίου, 2017

Γραφείο Υποστήριξης και Ενημέρωσης Ατόμων με κινητικά προβλήματα Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου

Σε λειτουργία τέθηκε την περασμένη εβδομάδα, Γραφείο Υποστήριξης και Ενημέρωσης Ατόμων με κινητικά προβλήματα του Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου.Το Γραφείο στεγάζεται στο 2ο όροφο του δημαρχείου της πόλης.

Όπως είπε ο δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου,  Νίκος Καραπάνος, η νέα αυτή δράση, θα παρέχει υποστηρικτικές υπηρεσίες όχι μόνο στα άτομα με αναπηρία αλλά και στις οικογένειές τους.

Βασικοί στόχοι της δράσης θα είναι η αντιμετώπιση θεμάτων πρόσβασης των συνανθρώπων μας στο αστικό περιβάλλον, ενημέρωσής τους για ζητήματα απασχόλησης, νομοθεσίας, κοινωνικής φροντίδας, ενημέρωσης ή ακόμη κατ’ οίκον βοήθειας. Κυρίως όμως, πρόσθεσε, επιδίωξή είναι η ευαισθητοποίηση όλων στην προώθηση της κοινωνικής αλληλεγγύης και υποστήριξης των ατόμων με κινητικά προβλήματα. Ο στόχος αυτός μπορεί να υλοποιηθεί μέσω ενημερωτικών ημερίδων, ομιλιών και προώθησης προγραμμάτων.

«Ευελπιστούμε στη συνεργασία με την Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Παραπληγικών αλλά και κάθε αρμόδιο φορέα, προκειμένου το έργο του Γραφείου να γίνει άμεσα λειτουργικό και αποδοτικό, εκπληρώνοντας τους στόχους και τις επιδιώξεις του» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καραπάνος.

Όπως είπε ο δήμαρχος, «το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου για το 2018, έχει συμπεριλάβει κονδύλι το οποίο προορίζεται για την διευκόλυνση της πρόσβασης των συνανθρώπων μας στους δημόσιους χώρους του Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου».

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Διεθνείς Σχέσεις 16 Δεκεμβρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΕΡΕΥΝΑ ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟ ΚΟΓΚΡΕΣΟ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΧΕΣΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΜΕ ΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ
Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου ... 16 Δεκεμβρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ισχυρή Αυτοδιοίκηση, Ισχυρή Δημοκρατία – Ξεκάθαρο μήνυμα από τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ – Λάζαρος Κυρίζογλου: «Ο νέος Κώδικας ενισχύει την λειτουργική αυτοτέλεια των Δήμων»

Με σαφές πολιτικό στίγμα και ξεκάθαρη θεσμική θέση, ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας…

Ενδιαφέρουν 15 Δεκεμβρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συμβολικό κλείσιμο των Δήμων & συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Βουλή

Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) καλεί όλους τους Δήμους της χώρας σε συμβολικό κλείσιμο…