Άρθρο Localit 07 Ιουνίου, 2017

«Ανακύκλωση Βιβλίου» στο Δήμο Λέσβου

Με σκοπό κανένα βιβλίο να μη μένει ξεχασμένο ή να πετιέται, η Αντιδημαρχία Εθελοντισμού, Νέας Γενιάς και Εξυπηρέτησης του Πολίτη και το Τοπικό Συμβούλιο Νέων Δήμου Λέσβου, διοργανώνουν ένα τριήμερο έκθεσης και ανταλλαγής βιβλίων, με τίτλο «Ανακύκλωση Βιβλίου».

Από τις 16 έως και τις 18 Ιουνίου , στο φουαγιέ του Ρουσέλλειου Δημοτικού Θεάτρου Μυτιλήνης, οι επισκέπτες μπορούν να δωρίσουν τα βιβλία που δε χρειάζονται ή να τα ανταλλάξουν -με αναλογία δύο προς ένα- με αυτά που θα τους ενδιέφερε να διαβάσουν.

Επίσης, τις ημέρες αυτές και με την εθελοντική επιμέλεια της  Βάλιας Μπαρμπατιώτη, θα πραγματοποιηθούν μικρής διάρκειας ομιλίες από καλεσμένους, με θέμα την αξία του βιβλίου και τη σημασία της ανταλλαγής. Συγκεκριμένα, οι καλεσμένοι  είναι οι συγγραφείς  Ιωάννης Μακρυδάκης,  Κωνσταντίνος  Ζαφειρίου ,  Γεώργιος  Τυρίκος και η  Φωτεινή Φραγκούλη.

Κατά το τέλος του τριημέρου, όσα βιβλία παραμείνουν, θα δωρηθούν σε βιβλιοθήκες του Δήμου Λέσβου, με σκοπό την ενίσχυση τους, καθώς επίσης και διάφορες βιβλιοθήκες που υπάρχουν στα χωριά και τις διαχειρίζονται Πολιτιστικοί Σύλλογοι.

 

 

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου 25 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Η ΚΕΔΕ δίπλα στη νέα γενιά της Θεσσαλονίκης – Με μεγάλη συμμετοχή η ημερίδα της ΚΕΔΕ και του ΙΤΑ στη Θεσσαλονίκη, στην παρουσίαση της μελέτης για τη νεανική παραβατικότητα

Λ. Κυρίζογλου: Η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν θέλει να είναι θεατής, αλλά δύναμη πρόληψης, στήριξης και…

Ρεπορτάζ 23 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναύπακτος: Ξεκινά η ανάπλαση της πλατείας Στάικου

Ο Δήμος Ναυπακτίας ξεκινά ένα έργο αστικής αναβάθμισης με την υπογραφή της σύμβασης για την…

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου 23 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Η ΚΕΔΕ στηρίζει την ενημέρωση αιρετών και υπηρεσιακών στελεχών για τον νέο Κώδικα Αυτοδιοίκησης

Λ. Κυρίζογλου: Ο νέος Κώδικας βάζει τάξη στην πολυνομία και ενισχύει τη λειτουργία της Αυτοδιοίκησης…