Άρθρο Localit 30 Μαΐου, 2017

«Ίχνη Αρχαίου Πολιτισμού στο Φυσικό Τοπίο των Πετρών»

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Φλώρινας σε συνεργασία με το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Φλώρινας και το Παράρτημα Αμυνταίου διοργανώνουν έκθεση φωτογραφίας των εκπαιδευομένων του σχολείου με θέμα: «ΙΧΝΗ ΑΡΧΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΤΟΠΙΟ ΤΩΝ ΠΕΤΡΩΝ».

Η έκθεση θα φιλοξενηθεί  από σήμερα Τρίτη 30 Μαΐου έως τις 4 Ιουνίου, στην αίθουσα Πινακοθήκης Φλωρινιωτών Ζωγράφων του ΦΣΦ «ο Αριστοτέλης»

και  από τις 8 έως τις 14 Ιουνίου, στο Παλαιό 1 ο Δημοτικό Σχολείο Αμυνταίου.

Η δράση πραγματοποιήθηκε στο σχολείο και στον Αρχαιολογικό χώρο των Πετρών με τη συνεργασία της αρχαιολόγου  Ελπινίκης Ναούμ και με τη συμμετοχή όλων των εκπαιδευομένων του σχολείου στα πλαίσια του σχεδίου δράσης του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές».

Στόχος ήταν η γνωριμία με τον αρχαιολογικό χώρο και το φυσικό περιβάλλον της περιοχής των Πετρών, η συνειδητοποίηση της στενής σχέσης πολιτισμού και περιβάλλοντος, η ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα προστασίας, ανάδειξης και διάσωσης της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς μέσα από μια βιωματική προσέγγιση.

Η έκθεση είναι αποτέλεσμα ενός διαθεματικού σχεδίου δράσης με θέμα τον χώρο των Πετρών, που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του Κοινωνικού, του Γλωσσικού, του Πληροφορικού και του Αισθητικού Γραμματισμού.

Επιμέλεια έκθεσης: Αθηνά Γαρδάνη- Ελπινίκη Ναούμ Καλλιτεχνική επιμέλεια: Αθηνά Γαρδάνη Επιστημονική καθοδήγηση: Ελπινίκη Ναούμ

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου ... 01 Αυγούστου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συνεργασία ΥΠ.ΕΣ. – Κ.Ε.Δ.Ε. – ΕΝ.Π.Ε. – Ε.Ε.Τ.Α.Α. για την ενημέρωση του προσωπικού της Τ.Α.

Υπογράφηκε στις 21/7/2025 προγραμματική σύμβαση μεταξύ ΥΠ.ΕΣ. – Κ.Ε.Δ.Ε. – ΕΝ.Π.Ε. – Ε.Ε.Τ.Α.Α. με αντικείμενα…

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου ... 30 Ιουλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Καίρια παρέμβαση της ΚΕΔΕ στο Υπουργείο Ναυτιλίας για την τροποποίηση του Π.Δ. 71/2020

Συνάντηση του Προέδρου της ΚΕΔΕ Λ. Κυρίζογλου με τον Υφυπουργό Ναυτιλίας κ. Στέφανο Γκίκα Καίρια…

Μη κατηγοριοποιημένο 28 Ιουλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
23η Έκδοση της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας των Περιφερειών και Πόλεων (13-15 Οκτωβρίου 2025)