Άρθρο Localit 17 Μαρτίου, 2015

Δήμος Γλυφάδας:Αναβαθμίζουμε το φωτισμό και εξοικονομούμε ενέργεια

Σε μία σημαντική δράση εξοικονόμησης πόρων και ενέργειας προχωρά η δημοτική αρχή Γλυφάδας. Πρόκειται για την αντικατάσταση παλαιών και ενεργοβόρων φωτιστικών σε κεντρικούς δρόμους και στις πλατείες της πόλης, με φωτιστικά νέας τεχνολογίας, που διαθέτουν λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας.

Με την αξιοποίηση του προγράμματος «Εξοικονομώ», μέχρι το τέλος Απριλίου, συνολικά 1120 φωτιστικά και λαμπτήρες θα έχουν τοποθετηθεί, διασφαλίζοντας τον καλύτερο και ταυτόχρονα πιο οικονομικό φωτισμό της πόλης.

Μέσω των ολοκληρωμένων παρεμβάσεων στα υφιστάμενα κύρια δίκτυα δημοτικού φωτισμού, η εξοικονόμηση ενέργειας μπορεί να ανέλθει ακόμα και σε 60%, εξασφαλίζοντας τη βελτιωμένη ποιότητα φωτισμού των κοινόχρηστων χώρων, την οικονομική αποδοτικότητα προς όφελος του Δήμου και τη μείωση εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.

«Νοικοκυρεύουμε το Δήμο μας, προσφέροντας καλύτερες υπηρεσίες με πιο οικονομικό και αποτελεσματικό τρόπο στους δημότες», δήλωσε σχετικά ο Δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου. «Αυτές τις ημέρες αλλάζουμε τα παλιά φωτιστικά, βάφουμε τις κολώνες και σύντομα θα προχωρήσουμε και με άλλες αντίστοιχες ενέργειες».

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου 25 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Η ΚΕΔΕ δίπλα στη νέα γενιά της Θεσσαλονίκης – Με μεγάλη συμμετοχή η ημερίδα της ΚΕΔΕ και του ΙΤΑ στη Θεσσαλονίκη, στην παρουσίαση της μελέτης για τη νεανική παραβατικότητα

Λ. Κυρίζογλου: Η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν θέλει να είναι θεατής, αλλά δύναμη πρόληψης, στήριξης και…

Ρεπορτάζ 23 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναύπακτος: Ξεκινά η ανάπλαση της πλατείας Στάικου

Ο Δήμος Ναυπακτίας ξεκινά ένα έργο αστικής αναβάθμισης με την υπογραφή της σύμβασης για την…

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου 23 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Η ΚΕΔΕ στηρίζει την ενημέρωση αιρετών και υπηρεσιακών στελεχών για τον νέο Κώδικα Αυτοδιοίκησης

Λ. Κυρίζογλου: Ο νέος Κώδικας βάζει τάξη στην πολυνομία και ενισχύει τη λειτουργία της Αυτοδιοίκησης…