Άρθρο Localit 20 Φεβρουαρίου, 2015

Δήμος Σκιάθου:Απολογισμός διεθνούς έκθεσης τουρισμού Vakantiebeurs (13/01 – 18/01/2015) και ολλανδική τάση για το 2015

Ο Δήμος Σκιάθου και ειδικότερα η Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής, έχουν στόχο την όσο  το δυνατόν μεγαλύτερη προβολή του νησιού στο εξωτερικό, προωθώντας τόσο τις φυσικές ομορφιές του νησιού, όσο και εναλλακτικές μορφές τουρισμού.

Για την επίτευξη αυτού του στόχου ο Δήμος Σκιάθου συμμετέχει σε ένα μεγάλο αριθμό διεθνών τουριστικών εκθέσεων. Μία από αυτές ήταν η έκθεση Vakantiebeurs που πραγματοποιήθηκε στην Ουτρέχτη Ολλανδίας. Έτσι σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Ε.Ο.Τ. η συγκεκριμένη έκθεση ολοκληρώθηκε με επιτυχία, ικανοποιώντας τον στόχο της ολοκληρωμένης προβολής της Ελλάδας στο σημαντικότερο τουριστικό γεγονός της χρονιάς στην Ολλανδία, με 1259 εκθέτες και 166 εθνικές συμμετοχές.

Η 45η διοργάνωση της έκθεσης Vakantiebeurs κατέγραψε προσέλευση 177.063 επισκεπτών εκ των οποίων οι 18.869 επαγγελματίες τουρισμού. Το κοινό που επισκέφθηκε την έκθεση επιλέγει κατά 71% τους ευρωπαϊκούς προορισμούς για τις διακοπές του, κατά 62% τους υπερπόντιους και κατά 24% την Ολλανδία.

Το ολλανδικό κοινό που επισκέφθηκε την έκθεση επιβεβαιώνει τη τάση των Ολλανδών τουριστών που αναζητούν αυθεντικότητα, προσβασιμότητα και δυνατότητα περιήγησης σε ένα προορισμό διακοπών. Ενδιαφέρονται κυρίως για ήλιο/θάλασσα, αλλά παράλληλα και για αθλητικές, πολιτιστικές κα εναλλακτικές δραστηριότητες κοντά στη φύση. Τα βασικά κριτήρια επιλογής των διακοπών τους είναι η ελκυστικότητα του τοπίου, η τιμή σε σχέση με τη ποιότητα και η καλή διαμονή.

Επομένως μέσα σε αυτό το κλίμα, ο Δήμος Σκιάθου, με την συμμετοχή του στην συγκεκριμένη έκθεση στοχεύει και στη προώθηση εναλλακτικών μορφών τουρισμού με σκοπό την περαιτέρω αύξηση του αριθμού των επισκεπτών από την Ολλανδία.

 

 

 

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 28 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Έκτακτη επιθεώρηση του Αρείου Πάγου στη Χαλκιδική για πιθανό κύκλωμα σε πολεοδομικές υπηρεσίες δήμων

Στη Θεσσαλονίκη έχει μεταβεί η επικεφαλής της επιθεώρησης των δικαστηρίων, αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου Ασημίνα…

Ρεπορτάζ 28 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ηράκλειο: Ανησυχία για τις ρηγματώσεις στις Βούτες – Ακατάλληλα τέσσερα σπίτια, εκκενώνουν οι κάτοικοι

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης αναμένεται να  κηρυχθούν σήμερα οι Βούτες Νέα αυτοψία στις Βούτες και…

Με μια ματιά 28 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας: Ημερίδα με θέμα “Καινοτομία, Τεχνητή Νοημοσύνη και Ηθική”

Ημερίδα με θέμα “Καινοτομία, Τεχνητή Νοημοσύνη και Ηθική” με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας…