Στις ανησυχητικές διαστάσεις που λαμβάνει το τελευταίο διάστημα, το φαινόμενο της κλοπής εποχιακών φυτών – λουλουδιών από δημοτικά παρτέρια σε πλατείες και πάρκα της πόλης της Καρδίτσας, αναφέρεται ο Δήμος της πόλης σε σχετική ανακοίνωσή του.
Όπως, σημειώνεται σχετικά, οι υπάλληλοι της Υπηρεσίας Πρασίνου του Δήμου διαπιστώνουν σε καθημερινή βάση την αφαίρεση φυτεμένων λουλουδιών από παρτέρια, ακόμη και από σημεία όπου είχαν ήδη αντικαταστήσει φυτά που είχαν αφαιρεθεί την προηγούμενη ημέρα.
Οι δυνατότητες της Υπηρεσίας να προβαίνει σε αντικαταστάσεις φυτών δεν είναι απεριόριστες και ήδη τα αποθέματα φυτών που υπάρχουν εξαντλούνται, τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση, ενώ προστίθεται ότι το κόστος των αντικαταστάσεων, δεν είναι καθόλου αμελητέο.
Η Υπηρεσία Πρασίνου, καλεί τους δημότες να προστατέψουν τα λουλούδια που κάνουν τη ζωή και την πόλη ομορφότερη και να περιφρουρήσουν την δημοτική περιουσία που ανήκει σε όλους, υπενθυμίζοντας ότι, η καταστροφή ή η κλοπή φυτικού υλικού από δημοτικούς χώρους εκτός από παράλογη και ανεπίτρεπτη, είναι και παράνομη και σύμφωνα με τον Κανονισμό Πρασίνου του Δήμου υπάρχουν συνέπειες για τους παραβάτες.