Άρθρο Localit 07 Μαρτίου, 2014

Δήμος Βιάννου: Ψήφισμα για τα Χημικά της Συρίας

Ο Δήμος Βιάννου θεωρώντας ότι πλήττεται άμεσα από την ενέργεια της εξουδετέρωσης και διάθεσης των συριακών χημικών όπλων στα διεθνή ύδατα της Μεσογείου , αφού διαθέτει περί τα 45 χιλιόμετρα παραλία και είναι κοντά στην περιοχή που θα γίνει η εξουδετέρωση αυτή:

1ον Εκφράζει την πλήρη αντίθεση του σε κάθε ενέργεια εξουδετέρωσης και διάθεσης των συριακών χημικών όπλων στα διεθνή ύδατα της Μεσογείου, στη θαλάσσια περιοχή δυτικά της Κρήτης.

2ον Υπογραμμίζει ότι η επιχειρούμενη εξουδετέρωση ελλοχεύει περιβαλλοντική απειλή του κλειστού θαλάσσιου περιβάλλοντος της Μεσογείου, ενός από τα πιο ευαίσθητα και πιο σημαντικά θαλάσσια οικοσυστήματα του πλανήτη.

3ον Εκφράζει την ανησυχία του ότι τα θαλάσσια ρεύματα μπορεί να μεταφέρουν τις τοξικές ουσίες στα γειτονικά παράλια, στα οποία συμπεριλαμβάνεται και οι Ελληνικές ακτές, με άγνωστες επιπτώσεις στα θαλάσσια οικοσυστήματα και κατ’ επέκταση στην υγεία του ανθρώπου. Οι δε επιπτώσεις αυτές δύναται να έχουν αντίκτυπο στην οικονομία της ευρύτερης περιοχής με κίνδυνο να πληγεί ο τουριστικός χαρακτήρας της χώρας μας.

4ον Καλεί το όργανα της Αυτοδιοίκησης να αναδείξουν το θέμα, να κινητοποιήσουν τους πολίτες και να αποτρέψουν τέτοιο ενδεχόμενο.

5ον Θεωρεί δικαίωμα των πολιτών την έγκυρη και τεκμηριωμένη πληροφόρηση για το επιχειρούμενο σχέδιο, καθώς και για τα επόμενα, που θα ακολουθήσουν. Αποτελεί υποχρέωση της Πολιτείας να προβεί στις άμεσες ενέργειες για την αποτροπή της επιχείρησης.

 

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Υπουργείο Εσωτερικών 15 Μαΐου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΥΠΕΣ: 2.000 δημόσιοι υπάλληλοι εκπαιδεύονται σε Cloud και AI Τεχνολογίες εντός του 2025

Το Υπουργείο Εσωτερικών και το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Κ.Δ.Δ.Α.), σε συνεργασία με…

Ενδιαφέρουν 15 Μαΐου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
«Ανοιχτές Πόρτες» στα οινοποιεία της Ελλάδας, Σάββατο 17 Μαΐου και Κυριακή 18 Μαΐου 2025

Μια μοναδική οινο – γευστική ταξιδιωτική εμπειρία θα έχουν την ευκαιρία να βιώσουν οι φίλοι και…

Ενδιαφέρουν 15 Μαΐου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Περιφέρεια Δ. Ελλάδας: Μηνυτήρια αναφορά Ν. Φαρμάκη κατά παντός για περιπτώσεις διαφθοράς στο Τμήμα Μεταφορών Αμαλιάδας

«Η διαφάνεια και η εντιμότητα, δεν αποτελούν μόνο προαπαιτούμενο μίας καλής και σύγχρονης διοίκησης. Για…