Άρθρο Localit 25 Δεκεμβρίου, 2013

Η Μακρινίτσα «φόρεσε» τα γιορτινά της

MAKRINITSA-300x190Τα γιορτινά της «φόρεσε» η Μακρινίτσα, για να υποδεχθεί τις ημέρες των  εορτών των Χριστουγέννων  της Πρωτοχρονιάς και των Φώτων, τους επισκέπτες της.

Ήδη τις προηγούμενες ημέρες, τοποθετήθηκαν καινούργια ξύλινα παγκάκια και καναπεδάκια στις πλατείες του οικισμού,  ανανεώθηκαν οι κάδοι και τα καλαθάκια απορριμμάτων, φωτίστηκαν με εορταστικό διάκοσμο ο πεζόδρομος, η κεντρική πλατεία και σημεία αναφοράς σε όλο τον οικισμό.

Εξασφαλίστηκε η λειτουργία του Γραφείου Τουριστικών Πληροφοριών και δίνεται η δυνατότητα αυτόματης οπτικοακουστικής ξενάγησης σε δυο γλώσσες σε όλο το ιστορικό κέντρο του οικισμού.

Επίσης, για την ασφαλή κίνηση των επισκεπτών στον λιθόστρωτο πεζόδρομο που οδηγεί από την Μπράνη, το χώρο στάθμευσης των αυτοκινήτων, προς την Κεντρική Πλατεία του χωριού, τέθηκε σε λειτουργία χειροκίνητο εμπόδιο – μπάρα και τηρείται ωράριο για την φορτοεκφόρτωση των εμπορευμάτων-αποσκευών, τη τροφοδοσία των καταστημάτων κλπ. ως εξής: Τις εργάσιμες ημέρες 07.00 -18.00, το Σάββατο 07.00-12.00, ενώ τις ημέρες των επίσημων αργιών και εορτών ο δρόμος θα είναι κλειστός για όλα τα οχήματα.

Το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Ιστορίας Πηλίου που στεγάζεται στο Αρχοντικό Τοπάλη, θα λειτουργεί με διευρυμένο ωράριο λειτουργίας και θα φιλοξενεί Έκθεση με τίτλο «Χριστούγεννα … με χρώματα» μαθητών και μαθητριών του 6ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Ιωνίας Βόλου.

Επίσης, θα εκπονείται εκπαιδευτικό πρόγραμμα για μικρούς και μεγάλους με τίτλο  Μέρες γιορτινές στη Μακρινίτσα στα χρόνια του παππού και της γιαγιάς, με τον εκπαιδευτικό Γεράσιμο Τσιμπλούλη.

Το ωράριο του Μουσείου Λαϊκής Τέχνης και Ιστορίας Πηλίου διαμορφώνεται ως εξής:

24 & 31 /12 = 11.00 – 14.30.

27, 30/12 & 3/1 = 09.-14.30.

29/12 & 4,5,6 / 1 = 11.00 – 14.30.

25,26 /12 / 2013 ΚΑΙ 1/1/2014 = ΚΛΕΙΣΤΑ.

Στις 25, 26, 29 και 31 Δεκεμβρίου, όπως επίσης την 1η και 2 Ιανουαρίου 2014 θα προσφέρεται ζεστό κρασί στην Μπράνη, ως καλωσόρισμα από τους επαγγελματίες του χωριού.

Τη Δευτέρα 30.12 και ώρα 18.30 στην κεντρική πλατεία της Μακρινίτσας θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με τίτλο «Άγιος Βασίλης έρχεται, να τα πούμε;», με  μελωδίες και τραγούδια από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Βόλου και ζεστά παραδοσιακά ροφήματα και εδέσματα.

 

 

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου 25 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Η ΚΕΔΕ δίπλα στη νέα γενιά της Θεσσαλονίκης – Με μεγάλη συμμετοχή η ημερίδα της ΚΕΔΕ και του ΙΤΑ στη Θεσσαλονίκη, στην παρουσίαση της μελέτης για τη νεανική παραβατικότητα

Λ. Κυρίζογλου: Η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν θέλει να είναι θεατής, αλλά δύναμη πρόληψης, στήριξης και…

Ρεπορτάζ 23 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναύπακτος: Ξεκινά η ανάπλαση της πλατείας Στάικου

Ο Δήμος Ναυπακτίας ξεκινά ένα έργο αστικής αναβάθμισης με την υπογραφή της σύμβασης για την…

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου 23 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Η ΚΕΔΕ στηρίζει την ενημέρωση αιρετών και υπηρεσιακών στελεχών για τον νέο Κώδικα Αυτοδιοίκησης

Λ. Κυρίζογλου: Ο νέος Κώδικας βάζει τάξη στην πολυνομία και ενισχύει τη λειτουργία της Αυτοδιοίκησης…