Άρθρο Localit 22 Οκτωβρίου, 2013

Γιορτή κάστανου στην Άρνα Λακωνίας

γιορτή κάστανουΗ καθιερωμένη γιορτή κάστανου, διοργανώνεται για 10η συνεχή χρονιά από τις 25 έως τις 28 Οκτωβρίου στην καρδιά του στην Άρνα Λακωνίας από τον Πολιτιστικό Σύλλογο της περιοχής, και υπό την αιγίδα του Δήμου Σπάρτης.

Πρόκειται για ένα τετραήμερο φεστιβάλ φθινοπώρου, που συνδυάζει καλλιτεχνικά δρώμενα, με πλούσια και καλαίσθητη υπαίθρια αγορά με προϊόντα φθινοπώρου και οι ντόπιοι για καλωσόρισμα των επισκεπτών προσφέρουν ψημένα κάστανα στο μεγαλύτερο τηγάνι που υπάρχει στην Ελλάδα και βραστά στο παλιό χαρανί καθώς και ζεστό τσίπουρο, μόλις αποσταγμένο από τον άμβυκα που θα καίει στην πλατεία του χωριού.

Η γιορτή του φθινοπώρου πλαισιώνεται από καλλιτέχνες που με τη δουλειά τους, δίνουν μια ξεχωριστή πινελιά, ενώ η μουσική επένδυση του τριημέρου θα ταξιδέψει τους επισκέπτες σε πάμπολλα μονοπάτια του κόσμου.

Η υπαίθρια αγορά θα είναι ανοικτή την προσεχή Παρασκευή από τις 3.00 το μεσημέρι έως τις 9.00 το βράδυ, το Σάββατο και την Κυριακή από τις 12.00 το μεσημέρι έως τις 9.00 το βράδυ και τη Δευτέρα θα είναι ανοικτά μόνο το πρωί.

 

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 03 Απριλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Αθηναίων: Άνοιξαν οι εγγραφές για τις Παιδικές Εξοχές 2026

Ξεκίνησαν οι εγγραφές για τις Παιδικές Εξοχές του Δήμου Αθηναίων στον Άγιο Ανδρέα Αττικής για…

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου ... 03 Απριλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Παρέμβαση του Προέδρου της ΚΕΔΕ Λάζαρου Κυρίζογλου στην ΕΡΤ3 : Δήμοι υπό πίεση- Ζητείται άμεση οικονομική ενίσχυση χωρίς νέα βάρη στους πολίτες

Συνέντευξη στην εκπομπή της ΕΡΤ3 «Αποδελτίωση», στους δημοσιογράφους Όλγα Ψαρίδου και Ίων Τσώχο, παραχώρησε την…

Με μια ματιά 02 Απριλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Η Κέρκυρα τιμώμενη πόλη στις «Εορτές Εξόδου» 2026 στο Μεσολόγγι

Τιμώμενη πόλη στις φετινές «Εορτές Εξόδου» στο Μεσολόγγι είναι η Κέρκυρα, στο πλαίσιο των επετειακών…