Άρθρο Localit 20 Σεπτεμβρίου, 2013

Τέλος Νοεμβρίου το πόρισμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Αναφορών για τον ΧΥΤΑ Γραμματικού

eexytaΜέχρι το τέλος Νοεμβρίου, αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί και θα  αποσταλεί το πόρισμα της Επιτροπής Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, για τον ΧΥΤΑ Γραμματικού, όπως δήλωσαν οι Ευρωβουλευτές της, μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψής τους στο εργοτάξιο. Η επιτροπή αποτελούμενη από τους Ευρωβουλευτές Ευρωβουλευτές κκ. Iturgaiz Angulo (Ισπανία), Marino Baldini (Κροατία), Gerald Halfner (Γερμανία), Χρυσούλα Παλιαδέλη και Νικόλαο Χουντή,  επισκέφθηκε  την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου,το εργοτάξιο ΧΥΤΑ Γραμματικού, ανταποκρινόμενη στο αίτημα του Δήμου Μαραθώνος. Την υποδέχθηκε στο χώρο συνεδριάσεων του Μουσείου Μαραθωνίου Δρόμου, ο δήμαρχος Ιορδάνης Λουίζος και  στελέχη του Δήμου.

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου Μαραθώνος, «κατά τη συνάντηση ο Δήμαρχος εξήγησε με σαφήνεια στα μέλη της Επιτροπής τις αντιθέσεις της Δημοτικής Αρχής Μαραθώνος σχετικά με την εγκατάσταση ΧΥΤΑ στο Γραμματικό, παρουσιάζοντας τις ενστάσεις του όσον αφορά κυρίως  για την πλήρη ανεπάρκεια της Υδρογεωλογικής μελέτης, την κακή εκτίμηση των μελετητών στη σεισμικότητα της περιοχής και την παρουσία ρεμάτων που καταλήγουν στην θάλασσα τα οποία δεν εμφανίζονται στην Περιβαλλοντική μελέτη, βασικοί  λόγοι για τους οποίους το έργο ενέχει μεγάλους κινδύνους να προκαλέσει σημαντική περιβαλλοντική καταστροφή».

Στη συνέχεια, όπως αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση, τα μέλη της Επιτροπής πραγματοποίησαν επίσκεψη στο εργοτάξιο του ΧΥΤΑ Γραμματικού, όπου αφού εξέτασαν επιτόπου τις ενστάσεις του Δήμου Μαραθώνος, συνομίλησαν με εκπροσώπους της αναδόχου κατασκευάστριας εταιρίας, μέλη της επιστημονικής κοινότητας, εκπροσώπους της Περιφέρειας Αττικής, φορέων και κατοίκων της περιοχής, καταγράφοντας τις απόψεις και τις αντιρρήσεις τους.

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου 22 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συνεδρίαση του ΔΣ της ΚΕΔΕ αύριο Τρίτη 23 Ιουλίου

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ συνεδριάζει αύριο Τρίτη 23 Ιουλίου 2024 και ώρα 12:00, στα γραφεία της…

ΚΕΔΕ 22 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συνεδρίαση του ΔΣ της ΚΕΔΕ αύριο Τρίτη 23 Ιουλίου

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ συνεδριάζει αύριο Τρίτη 23 Ιουλίου 2024 και ώρα 12:00, στα γραφεία της…

ΚΕΔΕ 22 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΚΕΔΕ: Συνεδρίαση της Επιτροπής Νήσων και Πολιτικής Συνοχής παρουσία του υφυπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Στ.Γκίκα

Συνεδρίασε σήμερα, στην πρώτη συνεδρία της τρέχουσας θητείας, η Επιτροπή Νήσων και Πολιτικής Συνοχής της…