Στη δρομολόγηση ενεργειών που θα ενισχύσουν το τουριστικό ρεύμα στην περιοχή του Δήμου Ρήγα Φεραίου μέσα στους επόμενους μήνες, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση και στην επισκεψιμότητα μαθητών, προχωρεί η Δημοτική Αρχή έχοντας συναντήσεις με στελέχη της τουριστικής αγοράς.
Οι επαφές αποσκοπούν στην αποτύπωση των δεδομένων, στην κατάθεση προτάσεων, αλλά και στο σχεδιασμό ενεργειών που θα προσφέρουν μια νέα ώθηση στο Δήμο στον τομέα του τουρισμού.
Σκοπός είναι η αξιοποίηση των πλούσιων φυσικών πόρων της περιοχής, όπως είναι η λίμνη Κάρλα, οι αιγαιοπελαγίτικες παραλίες, η ανάδειξη των πολλών αρχαίων και βυζαντινών μνημείων, της προσωπικότητας και του έργου του εθνεγέρτη Ρήγα Βελεστινλή, αλλά και η έμφαση στο γαστρονομικό τουρισμό.
Η Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Ελένη Λαΐτσου συναντήθηκε πριν λίγες ημέρες με παράγοντες της τοπικής τουριστικής αγοράς, όπου συζητήθηκαν οι προοπτικές εξέλιξης του τουριστικού προϊόντος και η ανάληψη συγκεκριμένων δράσεων.
Όπως τόνισε η ίδια, «στοχεύουμε στην ενίσχυση των τουριστών, αφενός τώρα που είναι η θερινή σεζόν και ο κόσμος εκδράμει πιο εντατικά στις παραλίες και τα διάφορα μέρη, αφετέρου από το Σεπτέμβριο και μετά που αρχίζουν τα σχολεία και θέλουμε να ενισχύσουμε τις επισκέψεις των σχολικών μονάδων στο Δήμο μας με επίκεντρο τη λίμνη Κάρλα για την υλοποίηση διαφόρων περιβαλλοντικών και εκπαιδευτικών προγραμμάτων».
Στο πλαίσιο αυτό από το Δήμο εξετάζεται η έκδοση ενός τουριστικού οδηγού που θα περιλαμβάνει όλα τα αξιοθέατα, φυσικά, ιστορικά, πολιτιστικά. Παράλληλα μεθοδεύεται και η διασύνδεση με τους τουριστικούς παράγοντες, προκειμένου να συμβάλλουν στην ώθηση του τουριστικού ρεύματος.