Άρθρο Localit 17 Μαΐου, 2013

Ζητούνται εταίροι από Ιταλικό Δήμο για Ευρωπαϊκό πρόγραμμα

Castelnuovo_Magra-panorama_da_Nicola2Ο Ιταλικός  Δήμος Castelnuovo Magra (Περιφέρεια Liguria) αναζητά  τουλάχιστον 5 εταίρους προκειμένου να υποβάλει πρόταση στο πλαίσιο της  Δράσης 2.1 «Ευρώπη για τους πολίτες». Η πρόταση αυτή θα πρέπει να επικεντρωθεί στην προώθηση της γνώσης για την Ε.Ε. μεταξύ των νέων και των ηλικιωμένων. Η προθεσμία υποβολής του έργου λήγει την 1η Ιουνίου 2013. Ο πλήρης τίτλος της Δράσης 2.1 που εντάσσεται στο Προγράμματα Πολιτών, είναι: «Χτίζοντας την ιδιότητα του Ευρωπαίου Πολίτη σε Μικρές Πόλεις (BEST)».

Στόχος της δράσης είναι η προώθηση της ενεργούς διάδρασης και συζήτησης μεταξύ πολιτών σε θέματα που σχετίζονται με πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τα οποία επηρεάζουν την καθημερινή τους ζωή. Επιπλέον στοχεύει  στη δημιουργία μηχανισμών που επιτρέπουν στους Ευρωπαίους πολίτες να αναπτύξουν την ικανότητα του πολίτη, να διαμορφώσουν τις οπτικές και απόψεις τους σχετικά με την Ευρωπαϊκή διαδικασία ενσωμάτωσης και όλα αυτά με τη μορφή προτάσεων για τους υπεύθυνους λήψης αποφάσεων σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Ειδικοί Στόχοι

Ειδικότερα στοχεύει στην οικοδόμηση της Ιδιότητας του Ευρωπαίου Πολίτη μεταξύ μεγαλύτερων και νεώτερων ατόμων, ξεκινώντας από τη γνώση των πλαισίων αναφοράς μικρών Ευρωπαϊκών πόλεων και μέσω της ανταλλαγής διαφορετικών εμπειριών, προκειμένου να επιτευχθεί βέλτιστη κατανόηση της έννοιας του «Ευρωπαίου» και του «ανήκειν» σε μία μοναδική κοινότητα. Αυτοί οι ειδικοί στόχοι θα επιτευχθούν μέσω της δημιουργίας ειδικά σχεδιασμένων εργαλείων που επιτρέπουν την ανταλλαγή τοπικών εμπειριών, προβλημάτων και λύσεων, την παροχή νέων σχετικά με την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις πολιτικές της, καθώς και την παρουσίαση Ευρωπαϊκών ευκαιριών.

Για τυχόν απορίες σχετικά με το πρόγραμμα οι  ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην ηλεκτρονική  διεύθυνση:  a.stefanucci@teclaeuropa.eu (Annachiara Stefanucci, Institutional Affairs and Communication)

 

 

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου 25 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Η ΚΕΔΕ δίπλα στη νέα γενιά της Θεσσαλονίκης – Με μεγάλη συμμετοχή η ημερίδα της ΚΕΔΕ και του ΙΤΑ στη Θεσσαλονίκη, στην παρουσίαση της μελέτης για τη νεανική παραβατικότητα

Λ. Κυρίζογλου: Η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν θέλει να είναι θεατής, αλλά δύναμη πρόληψης, στήριξης και…

Ρεπορτάζ 23 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναύπακτος: Ξεκινά η ανάπλαση της πλατείας Στάικου

Ο Δήμος Ναυπακτίας ξεκινά ένα έργο αστικής αναβάθμισης με την υπογραφή της σύμβασης για την…

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου 23 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Η ΚΕΔΕ στηρίζει την ενημέρωση αιρετών και υπηρεσιακών στελεχών για τον νέο Κώδικα Αυτοδιοίκησης

Λ. Κυρίζογλου: Ο νέος Κώδικας βάζει τάξη στην πολυνομία και ενισχύει τη λειτουργία της Αυτοδιοίκησης…