Άρθρο Localit 01 Απριλίου, 2013

Πρόγραμμα τηλεϊατρικής στο Δήμο Ρήγα Φεραίου

tileiatriki_2Με στόχο τον εμπλουτισμό των υπηρεσιών υγείας στους δημότες, με τη βοήθεια της τεχνολογίας, ο Δήμος Ρήγα Φεραίου, προωθεί Πρόγραμμα Τηλεϊατρικής, σε συνεργασία με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων στο πλαίσιο της συνεργασίας που έχει αναπτυχθεί μεταξύ των δύο φορέων.

Οι δημότες θα μπορούν να υποβάλλονται σε διάφορες εξετάσεις, όπως καρδιογράφημα, σπιρομέτρηση.

Στα ιατρεία του Δήμου θα αναπτυχθεί το σύστημα τηλεϊατρικής μέσω του οποίου οι δημότες θα εξετάζονται και οι εξετάσεις θα αποστέλλονται στα συνεργαζόμενα νοσηλευτικά ιδρύματα του Δικτύου, ώστε να αξιολογούνται και να γίνονται οι απαιτούμενες  παρεμβάσεις.

Στην όλη παρέμβαση θα συμμετέχουν τόσο ο Δήμος, όσο το Κέντρο Υγείας, αλλά και τα περιφερειακά και αγροτικά ιατρεία.

Το ζήτημα θα συμπεριληφθεί σε επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για να ληφθεί η σχετική απόφαση.

Όπως σημείωσε αναφορικά με το θέμα η  Δήμαρχος της περιοχής Ελένη Λαΐτσου: «Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό τεχνολογικό εργαλείο που μπορεί να βοηθήσει ιδιαίτερα σε θέματα υγείας τους δημότες. Ο Δήμος Ρήγα Φεραίου, συμμετέχει στο συγκεκριμένο Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας προσπαθώντας να αναβαθμίσει το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας και της δημιουργίας νέων δομών μέσα από την ενεργοποίηση αρμόδιων φορέων από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τον ιατρικό χώρο και άλλους τομείς».

Η ίδια πρόσθεσε πως «μέσω του προγράμματος θα μπορούν για παράδειγμα οι κάτοικοι μιας απομακρυσμένης περιοχής, όπως του Κεραμιδίου να υποβάλλονται σε εξετάσεις και στη συνέχεια να αποστέλλονται ηλεκτρονικά σε γιατρούς στην Αθήνα για να αξιολογούνται και να προτείνονται οι αντίστοιχες θεραπείες.

Το πρόγραμμα λειτουργεί ήδη σε 30 Δήμους στην Ελλάδα– Μέλη του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων-Προαγωγής Υγείας.

 

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου 25 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Η ΚΕΔΕ δίπλα στη νέα γενιά της Θεσσαλονίκης – Με μεγάλη συμμετοχή η ημερίδα της ΚΕΔΕ και του ΙΤΑ στη Θεσσαλονίκη, στην παρουσίαση της μελέτης για τη νεανική παραβατικότητα

Λ. Κυρίζογλου: Η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν θέλει να είναι θεατής, αλλά δύναμη πρόληψης, στήριξης και…

Ρεπορτάζ 23 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναύπακτος: Ξεκινά η ανάπλαση της πλατείας Στάικου

Ο Δήμος Ναυπακτίας ξεκινά ένα έργο αστικής αναβάθμισης με την υπογραφή της σύμβασης για την…

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου 23 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Η ΚΕΔΕ στηρίζει την ενημέρωση αιρετών και υπηρεσιακών στελεχών για τον νέο Κώδικα Αυτοδιοίκησης

Λ. Κυρίζογλου: Ο νέος Κώδικας βάζει τάξη στην πολυνομία και ενισχύει τη λειτουργία της Αυτοδιοίκησης…