Άρθρο Localit 25 Φεβρουαρίου, 2013

Συνάντηση εργασίας με θέμα τη διαχείριση απορριμάτων

Ο δήμαρχος Καβάλας Κωστής Σιμιτσής με την ιδιότητα του προέδρου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης συμμετείχε στη συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής με θέμα τη διαχείριση των απορριμμάτων. Στη συνάντηση που συγκάλεσε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Σταύρος Καλαφάτης συμμετείχε ο περιφερειάρχης Άρης Γιαννακίδης, ο δήμαρχος Δράμας Κυριάκος Χαρακίδης, ο πρόεδρος της ΔΙΑΜΘ, ο αντιδήμαρχος Θόδωρος Μουριάδης και υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου και της Περιφέρειας.

Εκείνο που τονίστηκε στη διάρκεια της συνάντηση είναι ότι επιβάλλεται άμεσα πρέπει να ληφθούν όλες εκείνες οι πρωτοβουλίες για να προχωρήσει το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων σε επίπεδο περιφέρειας. Στο πλαίσιο αυτό πρέπει να κλείσουν όσες παράνομες χωματερές ακόμα λειτουργούν, να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την κατασκευή των Κ.Δ.Α.Υ. (Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών) και Σ.Μ.Α. (Σημείο Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων) και βέβαια να ξεκινήσει η υλοποίηση του σχεδιασμού για την επεξεργασία των απορριμμάτων. Επιβεβλημένη κρίνεται η συνεργασία και η συμμόρφωση των δήμων και προς αυτή την κατεύθυνση ο περιφερειάρχης σημείωσε πως θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια, καθώς πλέον έχουν στενέψει τα περιθώρια και απαιτείται να ληφθούν αποφάσεις προκειμένου να δρομολογηθούν οι απαραίτητες οι ενέργειες που θ’ απομακρύνουν το ενδεχόμενο της επιβολής προστίμων από μέρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Όσον αφορά το Δήμο Καβάλας εκείνο που υπογραμμίστηκε ότι επί του παρόντος δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας καθώς η περιοχή μας διαθέτει οργανωμένο ΧΥΤΑ. Ωστόσο ο δήμαρχος εξέφρασε την έντονη αντίδρασή του για το γεγονός ότι υπάρχει πολύ μεγάλη καθυστέρηση από μέρους των αρμόδιων υπηρεσιών στην έγκριση της Μελετών Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων προκειμένου να προχωρήσει το αναγκαίο έργο της επέκτασης του ΧΥΤΑ αλλά και να ξεκινήσει το ΚΔΑΥ και το ΣΜΑ.

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου 25 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Η ΚΕΔΕ δίπλα στη νέα γενιά της Θεσσαλονίκης – Με μεγάλη συμμετοχή η ημερίδα της ΚΕΔΕ και του ΙΤΑ στη Θεσσαλονίκη, στην παρουσίαση της μελέτης για τη νεανική παραβατικότητα

Λ. Κυρίζογλου: Η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν θέλει να είναι θεατής, αλλά δύναμη πρόληψης, στήριξης και…

Ρεπορτάζ 23 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναύπακτος: Ξεκινά η ανάπλαση της πλατείας Στάικου

Ο Δήμος Ναυπακτίας ξεκινά ένα έργο αστικής αναβάθμισης με την υπογραφή της σύμβασης για την…

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου 23 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Η ΚΕΔΕ στηρίζει την ενημέρωση αιρετών και υπηρεσιακών στελεχών για τον νέο Κώδικα Αυτοδιοίκησης

Λ. Κυρίζογλου: Ο νέος Κώδικας βάζει τάξη στην πολυνομία και ενισχύει τη λειτουργία της Αυτοδιοίκησης…