Άρθρο Localit 11 Νοεμβρίου, 2012

Μαραθώνας: Επέκταση ηλεκτροφωτισμού στον παραλιακό πεζόδρομο

Αναβαθμίστηκε αισθητικά και λειτουργικά ο παραλιακός πεζόδρομος του Μαραθώνα, μετά την ολοκλήρωση των έργων επέκτασης του ηλεκτροφωτισμού του.

Συγκεκριμένα στην παραλία Μαραθώνα τοποθετήθηκαν 32 νέες κολώνες φωτισμού, ενώ στη Νέα Μάκρη, 21 διαβρωμένες κολώνες φωτισμού που υπολειτουργούσαν, αντικαταστάθηκαν από νέους καλαίσθητους παραδοσιακούς δίφωτους ιστούς. Ο συνολικός προϋπολογισμός των συγκεκριμένων έργων ανήλθε στο ποσό των 37.000 €. 
Πρόσφατα ολοκληρώθηκαν και οι εργασίες ανακατασκευής του παραλιακού πεζοδρόμου σε μεγάλο κομμάτι του πλησίον της Παραλίας Μαραθώνα, που ήταν πλήρως κατεστραμμένο και αδιάβατο από σημαντικές ζημιές που είχε υποστεί πριν από 10 και πλέον χρόνια λόγω καθιζήσεων. Επιπλέον, σε πολλά σημεία κατά μήκος του, πραγματοποιήθηκαν και σημαντικές εργασίες καλλωπισμού του με δενδροφυτεύσεις και ανθοφυτεύσεις αφού στόχος του δήμου Μαραθώνος είναι η περαιτέρω ανάδειξη και αναβάθμιση του όμορφου παραλιακού πεζοδρόμου της πόλης που αποτελεί χώρο αναψυχής, περιπάτου και άθλησης για χιλιάδες κατοίκους και επισκέπτες.
«Ο παραλιακός μας πεζόδρομος αποτελεί ένα στολίδι της πόλης μας, ένα σημαντικό πόλο έλξης των κατοίκων και των επισκεπτών μας και γι’ αυτό χρειάζεται συνεχώς προστασία και φροντίδα. Είναι πραγματικά πολύ ευχάριστο για όλους μας να τον βλέπουμε ακόμα πιο όμορφο και ακόμα πιο λειτουργικό» δήλωσε η Πόπη Πατεράκη, αρμόδια αντιδήμαρχος Μαραθώνος.

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου ... 27 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ισχυρό μήνυμα ενίσχυσης της νησιωτικής πολιτικής από την ΚΕΔΕ – Εισήγηση του Προέδρου της ΚΕΔΕ Λ. Κυρίζογλου στο συνέδριο για τα 40 χρόνια ΕΕΤΑΑ

Με τεκμηριωμένες υπέρ της ουσιαστικής ενίσχυσης της νησιωτικότητας προτάσεις, ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων…

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου ... 26 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Καμία Υποχώρηση στην Αυτοδιοικητική Αρμοδιότητα των ΥΔΟΜ

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, ο Πρόεδρος της…

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου ... 25 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Καίρια θεσμικά και ασφαλιστικά αιτήματα αιρετών στο επίκεντρο της συνάντησης της ΚΕΔΕ με την Υπουργό Εργασίας Νίκη Κεραμέως

Συνάντηση με την Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κα Νίκη Κεραμέως, πραγματοποίησαν ο Πρόεδρος της…