Άρθρο Localit 25 Απριλίου, 2012

Δήμος Μεγαρέων: Αποδεκτή από τον δήμαρχο η παραίτηση Κλεάνθη Βαρελά

Ο Δήμαρχος Μεγαρέων Ιωάννης Μαρινάκης ανακοινώνει ότι κάνει αποδεκτή την παραίτηση του Κλεάνθη Βαρελά από την θέση του προέδρου του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αθλητισμού “Ηρόδωρος”. 

Η αποδοχή της παραίτησης εδράζεται στην διαφορετική αντιμετώπιση του ζητήματος λειτουργίας του Δημοτικού Σταδίου Μεγάρων.  

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του οργανισμού, έχοντας μεγάλη αθλητική εμπειρία, πολυετή συμμετοχή σε ομάδες και αγάπη για τον αθλητισμό, υποστήριξε ότι θα πρέπει να δίνεται προτεραιότητα στα σωματεία και να γίνεται περιορισμένη χρήση των χώρων του Σταδίου από τους πολίτες. 

Ο Δήμαρχος Ιωάννης Μαρινάκης, είναι υποχρεωμένος να σταθμίζει τις ανάγκες των συλλόγων της πόλης και ταυτόχρονα να αφουγκράζεται τις ανάγκες των πολιτών του Δήμου. 

Αποτελεί πάγια θέση του Δημάρχου η ενίσχυση του σωματειακού ερασιτεχνικού και επαγγελματικού αθλητισμού και ταυτόχρονα η προαγωγή του μαζικού αθλητισμού και η όσο το δυνατό μεγαλύτερη συμμετοχή των πολιτών στις υποδομές του Δήμου, που ούτως ή άλλως τους ανήκουν. 

Ο Δήμαρχος Μεγαρέων υποστηρίζει και εκ της επαγγελματικής του ιδιότητας, ότι η άθληση είναι δικαίωμα και η Διοίκηση είναι υποχρεωμένη να διατηρεί στην καλύτερη δυνατή κατάσταση τις αθλητικές υποδομές, να τις ενισχύει με διττό στόχο, αφενός να έχουν καλύτερες προοπτικές οι ομάδες του Δήμου, αλλά κυρίως για να μπορούν να τις χρησιμοποιούν στο σύνολό τους οι δημότες. 

Η διαφωνία με τον πρόεδρο του “Ηροδώρου” στο ζήτημα της χρήσης των υποδομών του Σταδίου από τους πολίτες δεν γεφυρώθηκε με αποτέλεσμα ο Κλεάνθης Βαρελάς να υποβάλει την παραίτησή του και ο Δήμαρχος να την αποδεχθεί. 

Η αποδοχή της παραίτησης από την πλευρά του Δημάρχου αναδεικνύει το γεγονός ότι στη Διοίκηση του Δήμου κυριαρχούν οι διαβουλεύσεις και φυσικά όπως επιβάλλει η Δημοκρατία οι διαφορετικές απόψεις και οι διαφωνίες ως απαραίτητο συστατικό της σύνθεσης. 

Οι διαφωνίες τις περισσότερες φορές, είναι δημιουργικές και προάγουν την εξέλιξη. Όταν όμως δεν μπορούν να αποτελέσουν στοιχείο σύνθεσης είναι προτιμότερο να εκφράζονται δημόσια και με ειλικρίνεια να αναζητούνται εναλλακτικές, όπου και όποτε εμφανίζονται αδιέξοδα.

Ο Δήμαρχος Μεγαρέων, είναι ο εκπρόσωπος των πολιτών και στους πολίτες λογοδοτεί. Η θέση του, τον καθιστά υπόλογο στους πολίτες και τον υποχρεώνει σε κάθε περίπτωση να λαμβάνει το κόστος των αποφάσεων.  

Στην συγκεκριμένη διαφωνία και αφού εξαντλήθηκαν όλα τα περιθώρια για εξεύρεση κοινά αποδεκτής λύσης, ο Δήμαρχος Μεγαρέων αναλαμβάνει το κόστος να αποδεχθεί την παραίτηση ενός στενού του συνεργάτη από μία θέση στην οποία πρόσφερε σημαντικό έργο. 

Ο Δήμαρχος Μεγαρέων αναγνωρίζει ως αξία την υπεράσπιση των θέσεων ανεξάρτητα εάν έρχονται σε αντίθεση με τις θέσεις του Δημάρχου και ταυτόχρονα τονίζει ότι στελέχη με ήθος και εργατικότητα όπως ο Κλεάνθης Βαρελάς, δεν μπορεί παρά να αποτελούν σημαντικό κεφάλαιο για τη Διοίκηση.

 

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 03 Απριλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Αθηναίων: Άνοιξαν οι εγγραφές για τις Παιδικές Εξοχές 2026

Ξεκίνησαν οι εγγραφές για τις Παιδικές Εξοχές του Δήμου Αθηναίων στον Άγιο Ανδρέα Αττικής για…

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου ... 03 Απριλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Παρέμβαση του Προέδρου της ΚΕΔΕ Λάζαρου Κυρίζογλου στην ΕΡΤ3 : Δήμοι υπό πίεση- Ζητείται άμεση οικονομική ενίσχυση χωρίς νέα βάρη στους πολίτες

Συνέντευξη στην εκπομπή της ΕΡΤ3 «Αποδελτίωση», στους δημοσιογράφους Όλγα Ψαρίδου και Ίων Τσώχο, παραχώρησε την…

Με μια ματιά 02 Απριλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Η Κέρκυρα τιμώμενη πόλη στις «Εορτές Εξόδου» 2026 στο Μεσολόγγι

Τιμώμενη πόλη στις φετινές «Εορτές Εξόδου» στο Μεσολόγγι είναι η Κέρκυρα, στο πλαίσιο των επετειακών…