Άρθρο Localit 02 Φεβρουαρίου, 2012

Δήμος Αιγάλεω: «Ασπίδα» κοινωνικής προστασίας στους μαθητές της πόλης.

Mε πρωτοβουλία της Διοίκησης του Δήμου, πραγματοποιήθηκε πριν λίγες ημέρες συνάντηση του Δημάρχου κ. Χρήστου Καρδαρά με εκπαιδευτικούς από τις σχολικές μονάδες του Αιγάλεω. 

Θέμα συζήτησης ήταν η αντιμετώπιση προβλημάτων που ενδεχομένως αντιμετωπίζουν μαθητές λόγω ανεπαρκούς σίτισής τους. 

Πρέπει να υπογραμμισθεί ότι για την εν λόγω συνάντηση είχε προηγηθεί σχετική επιστολή του Δημάρχου προς τους Δ/ντές όλων των σχολικών μονάδων. 

Στην συγκεκριμένη συνάντηση αναπτύχθηκε ένας γόνιμος και ουσιαστικός διάλογος, κατατέθηκαν προτάσεις τόσο από την πλευρά του Δημάρχου, όσο και από τους εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν στη συνάντηση. 

Συμφωνήθηκε κατ΄αρχήν να υπάρξει μια ολοκληρωμένη καταγραφή του προβλήματος ανά σχολική μονάδα καθώς και να διασυνδεθεί η εκπαιδευτική κοινότητα με τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου προκειμένου να είναι δυνατή η αντιμετώπιση κάθε προβλήματος από το επιστημονικό προσωπικό (ψυχολόγοι, κοινωνιολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί) του Δήμου.

   

 

Γραφείο Τύπου

          &

Επικοινωνίας

 

 

 

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου 25 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Η ΚΕΔΕ δίπλα στη νέα γενιά της Θεσσαλονίκης – Με μεγάλη συμμετοχή η ημερίδα της ΚΕΔΕ και του ΙΤΑ στη Θεσσαλονίκη, στην παρουσίαση της μελέτης για τη νεανική παραβατικότητα

Λ. Κυρίζογλου: Η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν θέλει να είναι θεατής, αλλά δύναμη πρόληψης, στήριξης και…

Ρεπορτάζ 23 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναύπακτος: Ξεκινά η ανάπλαση της πλατείας Στάικου

Ο Δήμος Ναυπακτίας ξεκινά ένα έργο αστικής αναβάθμισης με την υπογραφή της σύμβασης για την…

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου 23 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Η ΚΕΔΕ στηρίζει την ενημέρωση αιρετών και υπηρεσιακών στελεχών για τον νέο Κώδικα Αυτοδιοίκησης

Λ. Κυρίζογλου: Ο νέος Κώδικας βάζει τάξη στην πολυνομία και ενισχύει τη λειτουργία της Αυτοδιοίκησης…