Άρθρο Localit 07 Δεκεμβρίου, 2011

Βόλος: Οι μαθητές αναλαμβάνουν δράση για την αναβάθμιση της εικόνας της πόλης

Την υλοποίηση δράσεων στα σχολεία του Δήμου Βόλου – Δημοτικά και Γυμνάσια – με σκοπό την ευαισθητοποίηση των μαθητών για τη βελτίωση της εικόνας της πόλης, προωθούν από κοινού η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας και η Επιτροπή Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης, σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας.
Το πρόγραμμα των δράσεων υπό τον τίτλο “Είμαι περήφανος για την πόλη μου, φροντίζω και προσέχω την πόλη μου”, θα υλοποιηθεί με τη βοήθεια των στελεχών του Κέντρου Τουριστικής Πληροφόρησης Βόλου. Σε πρώτη φάση, οι μαθητές θα κληθούν να καταγράψουν τα “κακώς κείμενα” που υποβαθμίζουν την αισθητική εικόνα της πόλης και προκαλούν αρνητική εντύπωση στους επισκέπτες, όπως τα συνθήματα στις όψεις των κτιρίων και η αφισοκόλληση. Στη συνέχεια θα παρέμβουν οι ίδιοι για τον εξωραϊσμό συγκεκριμένων σημείων της πόλης, όπως οι όψεις των σχολείων τους, αλλάζοντας ριζικά ,με τη χρήση χρωμάτων, την εικόνα των άχρωμων και μουτζουρωμένων τοίχων που υπάρχουν σήμερα. 
Όπως σημείωσε η Πρόεδρος των Επιτροπών Παιδείας και Τουριστικής Προβολής Δήμου Βόλου, Σ. Μπαρτζιώκα, “με την υλοποίηση του συγκεκριμένου προγράμματος επιδιώκουμε να καταστήσουμε τους μαθητές συμμέτοχους στην προσπάθεια αναβάθμισης της εικόνας της πόλης μας και παράλληλα, να συμβάλλουμε στη διαμόρφωση της συμπεριφοράς των νέων απέναντι στο αστικό περιβάλλον, ώστε να εξελιχθούν σε ευαισθητοποιημένους πολίτες με κοινωνική, οικολογική και τουριστική συνείδηση. Μόνο μέσα από τα σχολεία, όταν δώσουμε στους μαθητές του Δημοτικού, του Γυμνασίου και του Λυκείου να συνειδητοποιήσουν πόσο μεγάλη αξία έχει η διατήρηση της καλής εικόνας της γειτονιάς τους καταρχήν, μπορούμε να πετύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα και να λειτουργήσουμε ανταγωνιστικά απέναντι σε άλλους δημοφιλείς προορισμούς”.
Η Επιτροπή Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης επεξεργάζεται συγκεκριμένο πλαίσιο δράσεων για την υλοποίηση απόφασης που είχε λάβει το πριν από λίγους μήνες, σχετικά με την προώθηση του εθελοντισμού για τον τουρισμό. Το πρόγραμμα, που εντάσσεται στη γενικότερη πρωτοβουλία του Δήμου Βόλου για την ανάπτυξη του εθελοντισμού, αφορά την αξιοποίηση εθελοντών πολιτών για την παροχή υπηρεσιών υποδοχής και πληροφόρησης στους επισκέπτες, έπειτα από παρακολούθηση δωρεάν σεμιναρίων. 
 

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου 25 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Η ΚΕΔΕ δίπλα στη νέα γενιά της Θεσσαλονίκης – Με μεγάλη συμμετοχή η ημερίδα της ΚΕΔΕ και του ΙΤΑ στη Θεσσαλονίκη, στην παρουσίαση της μελέτης για τη νεανική παραβατικότητα

Λ. Κυρίζογλου: Η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν θέλει να είναι θεατής, αλλά δύναμη πρόληψης, στήριξης και…

Ρεπορτάζ 23 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναύπακτος: Ξεκινά η ανάπλαση της πλατείας Στάικου

Ο Δήμος Ναυπακτίας ξεκινά ένα έργο αστικής αναβάθμισης με την υπογραφή της σύμβασης για την…

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου 23 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Η ΚΕΔΕ στηρίζει την ενημέρωση αιρετών και υπηρεσιακών στελεχών για τον νέο Κώδικα Αυτοδιοίκησης

Λ. Κυρίζογλου: Ο νέος Κώδικας βάζει τάξη στην πολυνομία και ενισχύει τη λειτουργία της Αυτοδιοίκησης…