20 Ιανουαρίου, 2026

Επίσκεψη αντιπροσωπείας της ΚΕΔΕ στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής

Αντιπροσωπεία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής, στο πλαίσιο της συνδιοργάνωσης με την ΚΕΔΕ της έκθεσης ζωγραφικής του καλλιτέχνη Βαρλάμη, η οποία φιλοξενείται στη Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας στην Αίγυπτο.

Επικεφαλής της αποστολής ήταν ο Β΄ Αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ – Δήμαρχος Αγρινίου κ. Γεώργιος Παπαναστασίου, ενώ την αντιπροσωπεία πλαισίωσαν οι Δήμαρχοι Ωραιοκάστρου κ. Παντελής Τσακίρης, Λαρίσης κ. Αθανάσιος Μαμάκος, Παγγαίου κ. Φίλιππος Αναστασιάδης, καθώς και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Νικόλαος Γιαλιτάκης, κ. Βασίλειος Μαυρίδης, Πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, και κ. Γεώργιος Καταβούτας Τρικάλων.

Την αντιπροσωπεία συνόδευσαν η Γενική Διευθύντρια της ΚΕΔΕ κα Ντένια Λουκάκη, η κα Αργυρώ Κόκορη από το Γραφείο του Προέδρου της ΚΕΔΕ και η κα Βασιλική Ηλιοπούλου, στέλεχος της ΚΕΔΕ.

Η αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ έγινε δεκτή με ιδιαίτερη εγκαρδιότητα από τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρο Β΄, με τον οποίο πραγματοποιήθηκε ουσιαστική και εποικοδομητική συζήτηση για το πολυδιάστατο έργο του Πατριαρχείου στην αφρικανική ήπειρο, καθώς και για τον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Τοπική Αυτοδιοίκηση στην ενίσχυση κοινωνικών, εκπαιδευτικών και ανθρωπιστικών πρωτοβουλιών.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, επισημάνθηκε η σημασία της διαχρονικής παρουσίας του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας ως πυλώνα πνευματικότητας, αλληλεγγύης και πολιτισμού, ενώ τονίστηκε η ανάγκη διατήρησης και ενδυνάμωσης των δεσμών μεταξύ των ελληνικών δήμων και των ελληνικών κοινοτήτων της Αφρικής.

Η ΚΕΔΕ εξέφρασε τον βαθύ σεβασμό της προς το έργο και την αποστολή του Πατριαρχείου και επανέλαβε τη βούλησή της να συμβάλει, στο μέτρο των δυνατοτήτων της, στην προώθηση δράσεων που ενισχύουν τη συνοχή, την εξωστρέφεια και την κοινωνική προσφορά του ελληνισμού εκτός συνόρων.

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα, με ανταλλαγή αναμνηστικών και ευχές για συνέχιση της αγαστής συνεργασίας μεταξύ της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας και του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου 12 Μαρτίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συλλυπητήριο μήνυμα της ΚΕΔΕ για την απώλεια του πρώην Δημάρχου Κομοτηνής Δημήτρη Κοτσάκη

Με βαθιά θλίψη πληροφορηθήκαμε την απώλεια του πρώην Δημάρχου Κομοτηνής Δημήτρη Κοτσάκη, ενός ανθρώπου που…

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου ... 11 Μαρτίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΚΕΔΕ: Η «καρδιά» της Αυτοδιοίκησης χτύπησε δυνατά στην Καστοριά – Λ. Κυρίζογλου: «Η ΚΕΔΕ βρίσκεται δίπλα στις τοπικές κοινωνίες – Είμαστε εδώ για να ακούσουμε τα προβλήματά τους και να συμβάλουμε στην επίλυσή τους»
Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου 10 Μαρτίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Περιοδεία του Προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας Λάζαρου Κυρίζογλου στην Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς

Ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) κ. Λάζαρος Κυρίζογλου πραγματοποίησε σειρά συναντήσεων με…