Άρθρο Localit 21 Μαΐου, 2025

Στο θεατρικό σανίδι ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης συμμετέχοντας στη μαθητική παράσταση

Στο θεατρικό σανίδι ανέβηκε την Τρίτη το βράδυ ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης, λαμβάνοντας μέρος στη θεατρική παράσταση «Όρνιθες» του Αριστοφάνη, ως συμπρωταγωνιστής μαθητών και μαθητριών του 2ου Γυμνασίου Τούμπας.

Ο κ.Αγγελούδης στο διασκευασμένο έργο του Αριστοφάνη είχε ένα ρόλο που του ταίριαζε «γάντι», αυτόν του δημάρχου, σε μια θεατρική παράσταση χωρίς εισιτήριο για τους θεατές, αλλά με μοναδικό κριτήριο της προσφοράς προϊόντων και αγαθών για τις ανάγκες του Κοινωνικού Παντοπωλείου του δήμου.

Η ιδέα της συμμετοχής του δημάρχου στην παράσταση έπεσε στο τραπέζι τα περασμένα Χριστούγεννα όταν μαθητές του Γυμνασίου Τούμπας επισκέφτηκαν το δημαρχιακό μέγαρο για να του πουν τα κάλαντα και με την ευκαιρία ζήτησαν από τον κ. Αγγελούδη να συμμετάσχει στο θεατρικό τους. Ο ίδιος αποδέχθηκε την πρόταση – πρόκληση και σήμερα ήταν η στιγμή που έκανε εμφάνιση στη σκηνή λαμβάνοντας θερμό χειροκρότημα από τους θεατές που βρέθηκαν στο δημοτικό θέατρο «Άνετον».

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που ο δήμαρχος θα παίξει στην παράσταση μας, τα παιδιά είναι χαρούμενα και συγκινημένα ταυτόχρονα. Είναι μια ευκαιρία να δείξουμε ότι το σχολείο και ανοίγει στην κοινωνία. Έχουμε μια παράσταση που συμμετέχουν μαθητές, καλλιτέχνες αλλά και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης» δήλωσε η διευθύντρια του Γυμνασίου, Κλεοπάτρα Καταφυγιώτου.

Η Λίζα Κωνσταντοπούλου, καθηγήτρια μουσικής και σκηνοθέτης, στάθηκε στο οικολογικό μήνυμα της παράστασης λέγοντας πως όλα τα κοστούμια και τα σκηνικά κατασκευάστηκαν από ανακυκλώσιμα υλικά που συγκέντρωσαν τα παιδιά, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί. Όπως είπε η καθηγήτρια, μετά τα κάλαντα των Χριστουγέννων δημιουργήθηκε μια «χημεία» μεταξύ των μαθητών και του δημάρχου, ο οποίος αποδέχτηκε την πρόταση τους να συμμετάσχει συμβολικά στο θεατρικό.

Mε τη λήξη της παράστασης ο δήμαρχος επί σκηνής, ευχαρίστησε τόσο τους μαθητές όσο και τους εκπαιδευτικούς, αλλά και τους γονείς για την πρόσκληση, τους συνεχάρη για τη συγκέντρωση τροφίμων και χαρακτήρισε τη σημερινή βραδιά ως μια από τις πιο όμορφες στιγμές της ως τώρα δημαρχιακής του θητείας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 08 Ιανουαρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πρωτοβουλία της ΚΕΔΕ για ασφαλείς και ανθεκτικούς Δήμους στην Κεντρική Μακεδονία

Με πρωτοβουλία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), σε συνεργασία με τον Δήμος Ωραιοκάστρου, την…

Ενδιαφέρουν 07 Ιανουαρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ημερίδα για το Αστικό Περιβάλλον στον Ασπρόπυργο

Ημερίδα με τη συμμετοχή της Αυτοδιοίκησης για την ασφάλεια και την πιστοποίηση Υποδομών και Κοινόχρηστων…

Ενδιαφέρουν 05 Ιανουαρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Υπεγράφη η ΚΥΑ για το Πρόγραμμα «Απόλλων» – Ακολουθεί η ένταξη των ΟΤΑ

Στην υπογραφή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ- ΥΠΕΝ/ΔΑΠΕΕΚ/146871/3297 ΦΕΚ 7196/Β/31-12-2025) για την έναρξη του Προγράμματος…