Άρθρο Localit 14 Απριλίου, 2025

Δήμος Αμυνταίου: 80 δέντρα φυτεύτηκαν στον αύλειο χώρο του ΓΕΛ και του ΕΠΑΠ- Μουσικού Σχολείου σε συνεργασία με το ΕΚΠΑ

Ογδόντα δένδρα φυτεύτηκαν από τον δήμο Αμυνταίου, σε συνεργασία με το Κέντρο Ενεργειακής Πολιτικής και Ανάπτυξης του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών  δέντρων στον αύλειο χώρο του ΓΕΛ και του ΕΠΑΛ – Μουσικού Σχολείου Αμυνταίου.

Ο δήμος Αμυνταίου συμμετέχει στη διεθνή πρωτοβουλία «75UN – 75 Trees UNAI SDG7» του Κέντρου Ενεργειακής Πολιτικής και Ανάπτυξης (ΚΕΠΑ) του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), που αφορά τη δωρεάν διάθεση και φύτευση δέντρων.

Πρόκειται για μια συνεργασία που ξεκίνησε πριν έναν χρόνο, με τον δήμο Αμυνταίου να καταφέρνει να πρωταγωνιστήσει σε πανελλαδικό επίπεδο, καθώς με συντονισμένες και στοχευμένες προσπάθειες παρουσίασε από νωρίς πλήρη και τεκμηριωμένο φάκελο, με αποτέλεσμα να βρίσκεται στους πρώτους δήμους που παρέλαβαν δέντρα.

Ο δήμος Αμυνταίου αναφέρεται ως σημείο αναφοράς κατά τη διάρκεια των τακτικών τηλεδιασκέψεων ανάμεσα στο ΚΕΠΑ και τους εκπροσώπους των υπόλοιπων δήμων στην Ελλάδα (άνω των 70), μεταφέροντας τεχνογνωσία, καλές πρακτικές και δίνοντας ουσιαστικά τα «φώτα» του στους υπόλοιπους συμμετέχοντες.

Σε δεύτερη φάση, αναμένεται η παραλαβή ακόμα 1.260 δέντρων, φιλικών προς το μικροκλίμα της περιοχής, τα οποία προορίζονται για σχολεία, πλατείες και χώρους που έχουν ήδη υποδειχθεί, σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα του δήμου.

Κατά τη διάρκεια των φυτεύσεων που θα πραγματοποιηθούν στα σχολεία, θα διατεθούν στους μαθητές που το επιθυμούν «Πιστοποιητικά Υιοθεσίας Δέντρων», σε μια προσπάθεια ενίσχυσης της περιβαλλοντικής συνείδησης και της προσωπικής σύνδεσης των παιδιών με το δέντρο που φυτεύουν.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Καλές Πρακτικές ΟΤΑ 15 Ιουλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Η Αλεξανδρούπολη ενισχύει τους δεσμούς με Kelsterbach, Raunheim και Rüsselsheim

Με την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Αλεξανδρούπολης και των γερμανικών πόλεων Kelsterbach, Raunheim…

Καλές Πρακτικές ΟΤΑ ... 30 Ιουνίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΚΕΔΕ: Συνάντηση εργασίας για τη δημιουργία Δικτύου ΟΤΑ για τη Βιομηχανική Κληρονομιά

Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), η Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ) και…

Καλές Πρακτικές ΟΤΑ 12 Ιουνίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Σερρών: Συμμετοχή στις εορταστικές εκδηλώσεις της αδελφοποιημένης πόλης Νις

Αντιπροσωπεία του Δήμου Σερρών συμμετείχε στις πολυήμερες εορταστικές εκδηλώσεις της αδελφοποιημένης πόλης Νις της Σερβίας,…