07 Μαρτίου, 2025

Επιτροπή Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της ΚΕΔΕ για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας: Η ισότητα δεν είναι αυτονόητη, είναι ένας διαρκής αγώνας για δικαιοσύνη, σεβασμό, ελευθερία

«Η 8η Μαρτίου είναι μια υπενθύμιση ότι η ισότητα δεν είναι αυτονόητη. Είναι ένας διαρκής αγώνας για δικαιοσύνη, σεβασμό, ελευθερία. Για μια κοινωνία που δεν περιορίζει, δεν αποκλείει, δεν φοβάται τη γυναικεία δύναμη», τονίζει σε μήνυμά της η Επιτροπή Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της ΚΕΔΕ για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας».

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Η 8η Μαρτίου είναι μέρα τιμής για όλες τις γυναίκες . Για αυτές που άνοιξαν δρόμους με τους αγώνες τους, που στάθηκαν όρθιες μπροστά στις δυσκολίες, που έδωσαν φωνή σε όσες δεν είχαν. Τιμούμε τις γυναίκες της καθημερινότητας, τις μητέρες, τις εργαζόμενες, τις γυναίκες της δημιουργίας, τις αγωνίστριες της ζωής.

Η 8η Μαρτίου δεν είναι όμως μόνο μια ημέρα γιορτής. Είναι μια υπενθύμιση ότι η ισότητα δεν είναι αυτονόητη. Είναι ένας διαρκής αγώνας για δικαιοσύνη, σεβασμό, ελευθερία. Για μια κοινωνία που δεν περιορίζει, δεν αποκλείει, δεν φοβάται τη γυναικεία δύναμη.

Ως Επιτροπή Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της ΚΕΔΕ, δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε τις δράσεις μας για τη διασφάλιση ίσων ευκαιριών, την ενίσχυση της γυναικείας παρουσίας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και τη δημιουργία πολιτικών που προάγουν την ουσιαστική ισότητα.

Η ισότητα δεν είναι μόνο ευχή, είναι διαρκής προσπάθεια.

Είναι ζήτημα ποιότητας της Δημοκρατίας μας.

Χρόνια πολλά σε όλες τις γυναίκες!

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου 25 Ιουλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Η Δημοκρατία αποτελεί διαρκή κατάκτηση – Παρουσία του Προέδρου της ΚΕΔΕ Λάζαρου Κυρίζογλου στη δεξίωση για την 52η Επέτειο Αποκατάστασης της Δημοκρατίας στο Προεδρικό Μέγαρο

Σε κλίμα υψηλού συμβολισμού και εθνικής ενότητας πραγματοποιήθηκε χθες στο Προεδρικό Μέγαρο η καθιερωμένη δεξίωση…

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου 23 Ιουλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Η ΚΕΔΕ αναδεικνύει τον θεσμικό ρόλο των νέων στη διακυβέρνηση των Δήμων – Δ. Καφαντάρης: Οι νέοι αποκτούν θεσμικό ρόλο στη διαμόρφωση πολιτικών σε τοπικό επίπεδο

Ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) κ. Δημήτρης Καφαντάρης συμμετείχε, την Πέμπτη…

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου ... 22 Ιουλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συνεδρίαση Δ.Σ. ΚΕΔΕ: Στο επίκεντρο ανακύκλωση, θεσμικές ρυθμίσεις και χρηματοδότηση των Δήμων

Η πρώτη μελέτη για το κόστος λειτουργίας των Δήμων επιβεβαιώνει τις θέσεις της ΚΕΔΕ Με…