Άρθρο Localit 27 Φεβρουαρίου, 2025

Ηλεκτρονικές δημοπρασίες για 550 τμήματα αιγιαλού και παραλίας

Σε λειτουργία τέθηκε η πλατφόρμα συμμετοχής στις ηλεκτρονικές δημοπρασίες παραχώρησης απλής χρήσης 550 τμημάτων αιγιαλού και παραλίας για το έτος 2025. Υπενθυμίζεται πως με τον νέο νόμο που ψηφίστηκε και εφαρμόστηκε για πρώτη φορά το προηγούμενο έτος, οι δημοπρασίες για παραχώρηση τμημάτων αιγιαλού και παραλίας γίνονται πλέον αποκλειστικά ψηφιακά μέσω της ειδικής πλατφόρμας (https://eauctions.gsis.gr). Με αυτόν τον τρόπο διασφαλίζεται η διαφάνεια, η ταχύτητα και το αδιάβλητο της διαδικασίας. Η καταληκτική ημερομηνία διενέργειας των ηλεκτρονικών δημοπρασιών είναι η 31η Μαρτίου 2025.
Η πλατφόρμα συμμετοχής στις ηλεκτρονικές δημοπρασίες είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Περιουσίας του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών με την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και Δημόσιας Διοίκησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Η διαδικασία συμμετοχής είναι πλέον απλοποιημένη και δίνει την δυνατότητα σε όποιον επιθυμεί και πληροί τις προϋποθέσεις συμμετοχής να το κάνει χωρίς εμπόδια και καθυστερήσεις.
Στόχος είναι η μέγιστη δυνατή συμμετοχή και η απρόσκοπτη πρόσβαση των ενδιαφερομένων στον διαγωνισμό, θέτοντας παράλληλα αυστηρούς κανόνες που διασφαλίζουν την ορθολογική διαχείριση των κοινοχρήστων χώρων αιγιαλού και παραλίας και αποσκοπώντας στη βέλτιστη απόδοση των εσόδων στο Ελληνικό Δημόσιο.

 

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου ... 27 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ισχυρό μήνυμα ενίσχυσης της νησιωτικής πολιτικής από την ΚΕΔΕ – Εισήγηση του Προέδρου της ΚΕΔΕ Λ. Κυρίζογλου στο συνέδριο για τα 40 χρόνια ΕΕΤΑΑ

Με τεκμηριωμένες υπέρ της ουσιαστικής ενίσχυσης της νησιωτικότητας προτάσεις, ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων…

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου ... 26 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Καμία Υποχώρηση στην Αυτοδιοικητική Αρμοδιότητα των ΥΔΟΜ

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, ο Πρόεδρος της…

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου ... 25 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Καίρια θεσμικά και ασφαλιστικά αιτήματα αιρετών στο επίκεντρο της συνάντησης της ΚΕΔΕ με την Υπουργό Εργασίας Νίκη Κεραμέως

Συνάντηση με την Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κα Νίκη Κεραμέως, πραγματοποίησαν ο Πρόεδρος της…