Άρθρο Localit 27 Φεβρουαρίου, 2025

Πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς αύριο Παρασκευή, ημέρα της μαζικής απεργίας για την τραγωδία των Τεμπών

Στην αυριανή 24ωρη απεργία, ημέρα συμπλήρωσης δύο ετών από την τραγωδία στα Τέμπη, συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς, «ως ελάχιστο φόρο τιμής στην μνήμη των 57 ανθρώπων», και με αίτημα την άμεση απόδοση δικαιοσύνης. Ωστόσο οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς και τα ταξί προκειμένου να διευκολύνουν την προσέλευση του κόσμου στο συλλαλητήριο αποφάσισαν να πραγματοποιούνται τα δρομολόγια από τις 9 το πρωί ως τις 5 το απόγευμα, ενώ η ΣΑΤΑ απευθύνει κάλεσμα στους οδηγούς ταξί αποφάσισαν να συμμετέχουν στην εθελοντική κοινωνική δράση για δωρεάν μετακίνηση των πολιτών προς το Σύνταγμα.

Σιδηρόδρομος – Προαστιακός
Αναστέλλονται τα δρομολόγια σε όλο το σιδηροδρομικό δίκτυο, συμπεριλαμβανομένου και του Προαστιακού της Αθήνας.

Μετρό – Ηλεκτρικός – Τραμ
Από τις 9:00 το πρωί έως τις 17:00 θα πραγματοποιούνται δρομολόγια στα μέσα σταθερής τροχιάς (Μετρό, Ηλεκτρικός, Τραμ).
Οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς αποφάσισαν την πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας, αλλά ανταποκρινόμενοι στην επιθυμία του Συλλόγου «Πληγέντων Δυστυχήματος Τεμπών 28/02/2023» θα «διακόψουν» την απεργία, για την προσέλευση του κόσμου στο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα. Μάλιστα, οι εργαζόμενοι στην ΣΤΑΣΥ καλούν την εταιρεία να μεριμνήσει για τη μέγιστη εξυπηρέτηση του πλήθους και την ομαλή του μετάβαση, μέσω των συρμών και των υπηρεσιών ασφαλείας της ΣΤΑΣΥ, δρομολογώντας, δηλαδή, όσους περισσότερους συρμούς είναι εφικτό.

Λεωφορεία – Τρόλεϊ
Ακινητοποιημένα θα είναι τα λεωφορεία και τρόλεϊ. Κανονικά, ωστόσο, αναμένεται να κυκλοφορήσουν τα λεωφορεία στις γραμμές της Ανατολικής και Δυτικής Αττικής.

Ταξί
Χειρόφρενο θα τραβήξουν τα ταξί της Αθήνας. Το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ) έχει απευθύνει κάλεσμα στους οδηγούς ταξί να συμμετέχουν στην εθελοντική κοινωνική δράση, δωρεάν μετακίνηση των πολιτών με ταξί, που θέλουν να βρεθούν στο Σύνταγμα, από προκαθορισμένα σημεία τους διαδηλωτές προς την πλατεία Συντάγματος.
Η επιβίβαση θα γίνεται από Στάση Μετρό Συγγρού-Φιξ, Πλατεία Καραϊσκάκη, Πλατεία Βικτωρίας και Μέγαρο Μουσικής.
Από πλευράς της, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ταξί (ΠΟΕΙΑΤΑ) έχει προκηρύξει τρίωρη στάση εργασίας από τις 10:00 έως τις 13:00.

Ακυρώσεις πτήσεων
Λόγω της συμμετοχής της Ένωσης Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδας στην 24ωρη απεργία, από 00:01 την Παρασκευή έως 24:00, θα υπάρξουν ακυρώσεις και τροποποιήσεις πτήσεων.
Σύμφωνα με την Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας θα εξυπηρετηθούν μόνον οι κάτωθι πτήσεις για την κάλυψη των στοιχειωδών αναγκών του κοινωνικού συνόλου:
Πτήσεις που υπερίπτανται του FIR Αθηνών.
Πτήσεις που μεταφέρουν Αρχηγούς Κρατών, Πρωθυπουργούς.
Πτήσεις της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας που μετέχουν σε επιχειρησιακές αποστολές και προγραμματισμένες ασκήσεις.
Πτήσεις αεροσκαφών που αντιμετωπίζουν ασυνήθεις καταστάσεις ή διατελούν σε κατάσταση ανάγκης.
Νοσοκομειακές πτήσεις.
Πτήσεις ανθρωπιστικής βοήθειας.
Πτήσεις αεροσκαφών έρευνας και διάσωσης.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 27 Φεβρουαρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Παράταση της υποβολής αιτήσεων των δικαιούχων του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος σε Ίο, Σαντορίνη και Αμοργό

Παρατείνεται η προθεσμία για την υποβολή νέας αίτησης των δικαιούχων του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος για…

Ενδιαφέρουν 27 Φεβρουαρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Τεμπών: “Αποτελεί χρέος όλων μας να μην επιτρέψουμε ποτέ ξανά μια τέτοια τραγωδία”

Με αφορμή τη συμπλήρωση δύο ετών από το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών, την Παρασκευή 28…

Ενδιαφέρουν 27 Φεβρουαρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Μινώα Πεδιάδας για την τραγωδία των Τεμπών

Με τη συμπλήρωση δύο χρόνων από την τραγωδία στα Τέμπη, το ∆ηµοτικό Συµβούλιο του Δήμου…