Άρθρο Localit 25 Οκτωβρίου, 2024

Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου: Κέντρο άθλησης μηδενικής ενεργειακής κατανάλωσης το Κλειστό Γυμναστήριο

Ο δήμος Μοσχάτου Ταύρου ολοκλήρωσε με επιτυχία τη μετατροπή του Κλειστού Γυμναστηρίου Μοσχάτου σε ένα πρότυπο κέντρο άθλησης μηδενικής ενεργειακής κατανάλωσης. Η αναβάθμιση αυτή πραγματοποιήθηκε με την ενσωμάτωση τεχνολογιών Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) και λύσεων Εξοικονόμησης Ενέργειας, με στόχο τη μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος και την προώθηση της πράσινης ανάπτυξης.

Καινοτόμες παρεμβάσεις και τεχνολογίες

Η Πράξη περιλάμβανε μια σειρά καινοτόμων παρεμβάσεων στο κτίριο του γυμναστηρίου και στις ηλεκτρομηχανολογικές του διατάξεις, διασφαλίζοντας την ενεργειακή αναβάθμιση σε κατηγορία Β+. Μεταξύ των τεχνολογιών που υιοθετήθηκαν είναι:

  • Θερμομόνωση του κτιριακού κελύφους και της επικλινούς οροφής.
  • Εγκατάσταση υβριδικής αντλίας θερμότητας φυσικού αερίου για κεντρικό κλιματισμό, θέρμανση και παροχή ζεστού νερού.
  • Αντικατάσταση συμβατικών φωτιστικών με λαμπτήρες τεχνολογίας LED και συστημάτων αυτοματισμού.
  • Εγκατάσταση επιδεικτικού σταθμού φόρτισης ηλεκτροκίνητων οχημάτων, αξιοποιώντας ΑΠΕ.

Ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας

Ακόμη, εγκαταστάθηκε ένα σύγχρονο μετρητικό σύστημα που περιλαμβάνει μετεωρολογικό σταθμό και μετρητές ενέργειας. Οι μετρήσεις θα είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα της Πράξης, με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών σχετικά με την ενεργειακή κατανάλωση και την πράσινη ανάπτυξη.

Η υλοποίηση της Πράξης πραγματοποιήθηκε με χρηματοδότηση από τις χώρες του ΕΟΧ (Ισλανδία, Λιχτενστάιν, Νορβηγία) μέσω του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΚΑΠΕ), συμβάλλοντας αποφασιστικά στη βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής μας.

«Η ολοκλήρωση αυτής της πρωτοβουλίας αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για τον Δήμο μας. Όχι μόνο ενισχύουμε την αθλητική υποδομή, αλλά δείχνουμε έμπρακτα τη δέσμευσή μας στην προστασία του περιβάλλοντος και στη βιώσιμη ανάπτυξη», ανέφερε ο δήμαρχος Ανδρέας Ευθυμίου και πρόσθεσε:

«Ιδιαίτερα η νέα γενιά πρέπει να βρίσκεται στο επίκεντρο αυτών των προσπαθειών, καθώς η μαζική άθληση και η ευαισθητοποίηση για τις πράσινες τεχνολογίες είναι κλειδιά για ένα καλύτερο μέλλον. Καλούμε όλους τους πολίτες να αγκαλιάσουν αυτό το όραμα και να συμμετέχουν ενεργά στις δράσεις του Δήμου μας».

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Με μια ματιά 25 Οκτωβρίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δημιουργείται Συμβούλιο Νέων στον δήμο Νέας Σμύρνης

Στη συγκρότηση  Συμβουλίου Νέων προχωρά ο δήμος Νέας Σμύρνης. Η πρόταση της δημοτικής Αρχής εγκρίθηκε…

Με μια ματιά 21 Οκτωβρίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Κοζάνης: Στο «Κοινόν των Κοζανιτών» η λειτουργία του Μουσείου Σύγχρονης Τοπικής Ιστορίας

Την ανάθεση της λειτουργίας του Μουσείου Σύγχρονης Τοπικής Ιστορίας, «Νίκος Καλογερόπουλος, στο σύλλογό «Κοινόν των…

Με μια ματιά 18 Οκτωβρίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σε λειτουργία η τηλεθέρμανση στο Αμύνταιο

Ξεκίνησε η λειτουργία της τηλεθέρμανσης Αμυνταίου, Λεβαίας και Φιλώτα, όπως ανακοίνωση η Δημοτική Επιχείρηση Τηλεθέρμανσης…