Άρθρο Localit 27 Σεπτεμβρίου, 2024

Δήμος Αθηναίων: Διεθνές συνέδριο για την ολιστική προσέγγιση του φάσματος του αυτισμού στην Αθήνα

Διεθνές συνέδριο για την ολιστική προσέγγιση του φάσματος του αυτισμού και την προηγμένη έρευνα του αυτισμού (International Conference on Autism Advanced Research and Management) διεξάγεται στην Αθήνα σήμερα και αύριο,  27-29 Σεπτεμβρίου 2024 στο Ολύμπια, Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας», με την υποστήριξη του Ο.Π.Α.Ν.Δ.Α.

Το συνέδριο διοργανώνεται από την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων (Ε.Ε.Π.Α.Α.), την Ελληνική Εταιρεία Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης (Ε.Ε.Φ.Ι.ΑΠ.), τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (Ο.Π.Α.Ν.Δ.Α.) και την Ερευνητική Εταιρεία Funogen.

Συμμετέχουν Έλληνες και Διεθνείς διακεκριμένοι επιστήμονες, φορείς με πλούσιο κοινωνικό έργο για την ενίσχυση της προσβασιμότητας. Επίσης θα οργανωθούν στρογγυλές τράπεζες με στόχο την ενίσχυση των οικογενειών των αυτιστικών ατόμων και του ρόλου της έγκαιρης και σωστής διάγνωσης.

Το συνέδριο στοχεύει για πρώτη φορά σε μια ολιστική προσέγγιση του φάσματος του αυτισμού, στην ενίσχυση της κατανόησης των αιτιών και των βιολογικών μηχανισμών που υποκρύπτονται στις διαταραχές του φάσματος του αυτισμού, στην προώθηση σύγχρονων μέσων διαχείρισης συμπεριλαμβάνοντας τις πλέον διαδεδομένες καλές πρακτικές, από τη θεραπεία μέσω τέχνης μέχρι και την τεχνητή νοημοσύνη, και στην ενίσχυση της κοινωνικής ένταξης και συνέργειας των ατόμων με αυτισμό.

Πρέπει να σημειωθεί ότι στο συνέδριο θα μελετηθούν οι πολυδιάστατες ανάγκες του αυτιστικού ατόμου, συμπεριλαμβάνοντας τις διαθέσιμες παρεχόμενες ιατρικές υπηρεσίες στη βάση των ίσων ευκαιριών στην ιατρική έρευνα και περίθαλψη (φυσική αποκατάσταση, κινητικά προβλήματα, χειρουργική αντιμετώπιση, καρκίνος κ.λπ.). Μέλη του Europe Cancer Mission Board θα μετέχουν σε στρογγυλή τράπεζα στο Συνέδριο το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου.

Σημαντικοί αρωγοί της προσπάθειας είναι το Μουσείο της Ακρόπολης και το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, με στρατηγικές για τη δημιουργία συμπεριληπτικού μουσειακού περιβάλλοντος. Μάλιστα στο πλαίσιο του συνεδρίου, οργανώθηκε και υλοποιήθηκε δράση, στην οποία 7 αυτιστικά άτομα περιηγήθηκαν τη Δευτέρα 9/9 στους χώρους του Μουσείου της Ακρόπολης. Οι συμμετέχοντες έδειξαν με τη στάση τους, ότι για μια τέτοια συμπεριληπτική κοινωνία πρέπει να συνεργαστούμε όλοι. Οπτικοακουστικό υλικό από τη δράση και τα ερευνητικά αποτελέσματα θα προβληθούν στο συνέδριο την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 27 Σεπτεμβρίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Η Κρήτη και τα Χανιά υποδέχονται την 7η Πανελλήνια Συνάντηση Μονοπατιών από 15 έως 17 Νοεμβρίου

Στην καρδιά της παλιάς πόλης των Χανίων, στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου (Μεγάλο Αρσενάλι), πραγματοποιείται η…

Ενδιαφέρουν 27 Σεπτεμβρίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων ζητάει την επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού

Την επαναφορά των δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα, καθώς και του επιδόματος θερινής αδείας (13ος και…

Ενδιαφέρουν 27 Σεπτεμβρίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Το Μέγαρο Δουκίσσης Πλακεντίας -Εγκρίθηκαν οι όροι μίσθωσης

Στο δήμο Πεντέλης  περνάει το Μέγαρο Δουκίσσης Πλακεντίας,  ένα από τα εμβληματικά τοπόσημα της περιοχής…