Άρθρο Localit 27 Σεπτεμβρίου, 2024

Συνάντηση δημάρχων Φλώρινας, Αμυνταίου και Πρεσπών με τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Θέματα περαιτέρω ανάπτυξης των πολιτοκεντρικών υπηρεσιών του Gov.gr με επίκεντρο τους δημότες και τις τοπικές οικονομίες τέθηκαν από πλευράς των δημάρχων Φλώρινας, Αμυνταίου και Πρεσπών, Βασίλη Γιαννάκη, Ιωάννη Λιάση και Γιώργου Στεργίου στη συνάντηση που είχαν με τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρη Παπαστεργίου, παρουσία και του βουλευτή Π.Ε Φλώρινας της Ν.Δ. Σταύρου Παπασωτηρίου.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο αρμόδιος υπουργός ενημέρωσε για τα σχέδια της κυβέρνησης για την λειτουργία νέων καινοτόμων εφαρμογών ηλεκτρονικής διακυβέρνησης (e -Gov) σύμφωνα με την Βίβλο Ψηφιακού Μετασχηματισμού αλλά και τις διαρκώς μεταβαλλόμενες απαιτήσεις των τοπικών κοινωνιών.

Συζητήθηκαν επίσης θέματα ομαλής ολοκλήρωσης του έργου «Σύζευξις 1» και μετάβασης των τηλεπικοινωνιακών υποδομών του Δήμου στο «Σύζευξις 2».

Ο δήμαρχος Γιώργος Στεργίου τόνισε την αναγκαιότητα της ένταξης του Δήμου Πρεσπών στο σχεδιασμό της στρατηγικής «smart cities»,  προκειμένου να βελτιωθούν ζητήματα που αφορούν στην ποιότητα ζωής των κατοίκων αλλά και την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής.

Οι δυνατότητες που θα προκύψουν από τον ψηφιακό μετασχηματισμό, σημειώνεται ότι μπορούν να λειτουργήσουν ως εργαλείο για την άμβλυνση των μειονεκτημάτων των ορεινών περιοχών όπως ο Δήμος Πρεσπών αλλά και να αποτελέσουν εφαλτήριο για την ανάπτυξη.

Ο κ. Παπαστεργίου έκανε αποδεκτό αίτημα του δημάρχου Πρεσπών για την αναβάθμιση των τηλεπικοινωνιακών υποδομών στις συνοριακές περιοχές του ακριτικού Δήμου Πρεσπών.

Ο δήμαρχος Αμυνταίου, Ιωάννης Λιάσης, αναφέρθηκε στην ανάγκη να ληφθεί υπόψη το ισχύον ρυμοτομικό σχέδιο του Αμυνταίου, προκειμένου να διορθωθούν στο σύνολό τους οι εγγραφές του Κτηματολογίου για εκείνα τα γεωτεμάχια των οποίων τα όρια εμφανίζονται να μην συμπίπτουν με αυτά των υφιστάμενων κοινόχρηστων χώρων.

Συζητήθηκαν επίσης θέματα ομαλής ολοκλήρωσης του έργου «Σύζευξις 1» και μετάβασης των τηλεπικοινωνιακών υποδομών του Δήμου στο «Σύζευξις 2».

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Με μια ματιά 27 Σεπτεμβρίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Φλώρινας: Στη διάθεση των δημοτών και πάλι οι “καρδιές” συγκέντρωσης πλαστικών καπακιών

Οι μεταλλικές κατασκευές (stands) συγκέντρωσης πλαστικών καπακιών, σε σχήμα καρδιάς, είναι και πάλι στη διάθεση…

Με μια ματιά 27 Σεπτεμβρίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Αγίας Παρασκευής: Ξεκίνησαν οι εγγραφές στα Εργαστήρια Τέχνης

Την Τρίτη 1η Οκτωβρίου ξεκινάει η λειτουργία των εκπαιδευτικών προγραμμάτων στα Εργαστήρια Τέχνης του Δήμου…

Με μια ματιά 25 Σεπτεμβρίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Σουφλίου: Ξεκινά η κατασκευή μονάδας επεξεργασίας νερού για τους ορεινούς οικισμούς

Ξεκινά η εγκατάσταση μονάδας επεξεργασίας νερού στον οικισμό Μεγάλο Δέρειο του δήμου Σουφλίου καθώς ολοκληρώθηκαν…