Άρθρο Localit 24 Σεπτεμβρίου, 2024

Ηράκλειο: Ένταξη έργου 6 εκατ. ευρώ στο πρόγραμμα «Κρήτη 2121-2017»

Στο Πρόγραμμα «Κρήτη 2021-2027», με τη συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ), εντάσσεται με απόφαση του περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρου Αρναουτάκη, το έργο «Έργα ολοκλήρωσης του τμήματος Αγ. Σώζων – Αλάγνι από Χ.Θ. 6+473 έως Χ.Θ. 7+550, Ισόπεδου Κυκλικού Κόμβου Πεζών στη Χ.Θ. 6+920 και παραπλεύρων έργων», με προϋπολογισμό 6.000.000 ευρώ.

Πρόκειται για αναβάθμιση του υφιστάμενου ισόπεδου κόμβου επί της αρτηρίας Άγιος Σώζων – Αλάγνι πλησίον του οικισμού Πεζών. Συγκεκριμένα, θα κατασκευαστεί κυκλικός ισόπεδος κόμβος πεζών στη θέση του σημερινού προσωρινού ισόπεδου τρισκελή κόμβου και αποσκοπεί στην αποκατάσταση της σύνδεσης με τους παρακείμενους οικισμούς (Πεζά, Καλλονή, Αγίες Παρασκιές), καθώς και στην αποκατάσταση των υφιστάμενων οδικών συνδέσεων για την πλήρη λειτουργία του κυκλικού κόμβου.

Επιπλέον, περιλαμβάνονται έργα αποχέτευσης των ομβρίων, ηλεκτροφωτισμός του ισόπεδου κόμβου, καθώς και κατακόρυφη και οριζόντια σήμανση – ασφάλιση. Με την ολοκλήρωση του έργου θα παραδοθεί νέος ισόπεδος κυκλικός κόμβος πεζών και οι παράπλευρες οδοί θα συμβάλλουν στην αύξηση της οδικής ασφάλειας και θα βελτιώσουν το επιπέδο κυκλοφοριακής εξυπηρέτησης των χρηστών.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Με μια ματιά 10 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ο Δήμος Δράμας υποδέχεται τη νέα σχολική χρονιά με παιχνίδι και δράσεις

Ο Δήμος Δράμας υποδέχεται τη νέα σχολική χρονιά με μια ανοιχτή γιορτή για παιδιά και…

Με μια ματιά 08 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ολοκληρώθηκε στη Λαμία το 42ο AVIN Ράλλυ Φθιώτιδος

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε στη Λαμία το 42ο AVIN Ράλλυ Φθιώτιδος, που συγκέντρωσε και φέτος το…

Με μια ματιά 31 Αυγούστου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Η Ναύπακτος γιόρτασε την ολοκλήρωση των έργων στο Ενετικό Λιμάνι

Αποδόθηκαν στην πόλη και τους πολίτες τα ολοκληρωμένα έργα συντήρησης, αποκατάστασης, στερέωσης και ανάδειξης του…