07 Σεπτεμβρίου, 2024

Εγκαίνια του περιπτέρου της ΚΕΔΕ στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ)

ΚΕΔΕ: “Επανεκκίνηση με Ισχυρούς Δήμους – Διαρκώς Δίπλα στον Πολίτη”

Πρωτοποριακή Παρουσία στη ΔΕΘ και Νέα Πλατφόρμα Διαβούλευσης για το Ετήσιο Συνέδριο

Λ.Κυρίζογλου: Μαζί μπορούμε να κάνουμε πράξη την επανεκκίνηση των Δήμων μας

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του περιπτέρου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, επιβεβαιώνοντας για άλλη μια φορά ότι η ΚΕΔΕ, το σπίτι των αιρετών της αυτοδιοίκησης, είναι παρούσα σε όλα τα μεγάλα γεγονότα της χώρας. Με πρωτοποριακές θέσεις και παρεμβάσεις σε όλα τα επίπεδα, η ΚΕΔΕ βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των εξελίξεων, ενισχύοντας τη φωνή της αυτοδιοίκησης και επιδιώκοντας διαρκώς την ενότητα, τη διαφάνεια και τη συνεργασία.

Στα εγκαίνια, που διοργανώθηκαν στο πλαίσιο της φετινής ΔΕΘ, παρευρέθηκαν κορυφαία πολιτικά στελέχη, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και πλήθος πολιτών. Η ΔΕΘ αποτελεί διαχρονικό θεσμό, όχι μόνο για τη Μακεδονία και τη Θεσσαλονίκη, αλλά και για την οικονομική και αναπτυξιακή πορεία της χώρας. Η ΚΕΔΕ, με δυναμική παρουσία, ανέδειξε τις θέσεις της και παρουσίασε το όραμά της για μια ισχυρή και αυτόνομη αυτοδιοίκηση.

 

Ομιλία του Προέδρου της ΚΕΔΕ, Λάζαρου Κυρίζογλου

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, κ. Λάζαρος Κυρίζογλου, στην κεντρική του ομιλία, καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και τους ευχαρίστησε για την υποστήριξή τους στη φετινή ΔΕΘ, η οποία, όπως τόνισε, αποτελεί θεσμό και μεγάλο στοίχημα για τη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα, δίνοντας την ευκαιρία να προβληθεί ο δυναμισμός και οι αναπτυξιακές προοπτικές της περιοχής.

Ο κ. Κυρίζογλου επισήμανε τη σημασία της αυτοδιοίκησης στη φετινή ΔΕΘ, ενόψει του επερχόμενου Ετήσιου Τακτικού Συνεδρίου της ΚΕΔΕ, που θα πραγματοποιηθεί τον Νοέμβριο στον Δήμο της Ρόδου. Αναφέρθηκε στην ανάγκη εντατικοποίησης του διαλόγου με την Κυβέρνηση για την επίλυση κρίσιμων ζητημάτων των Δήμων, συμπεριλαμβανομένης της υιοθέτησης του Νέου Κώδικα Αυτοδιοίκησης. Μεταξύ των βασικών θέσεων της ΚΕΔΕ, ο Πρόεδρος τόνισε:

  • την ενίσχυση της οικονομικής και διοικητικής αυτοτέλειας των Δήμων
  • την αποκέντρωση αρμοδιοτήτων και ευθυνών
  • την αναβάθμιση της καταστατικής θέσης των αιρετών
  • την προστασία του περιβάλλοντος και την αειφόρο ανάπτυξη
  • τον ψηφιακό μετασχηματισμό των Δήμων
  • την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους σε τοπικό επίπεδο

Το κεντρικό μήνυμα του Συνεδρίου του Νοεμβρίου θα είναι “Επανεκκίνηση: Ισχυροί Δήμοι, διαρκώς δίπλα στον πολίτη”, υπογραμμίζοντας το όραμα για την αυτοδιοίκηση του 2030, με ισχυρούς Δήμους που θα εξυπηρετούν αποτελεσματικά τις ανάγκες των πολιτών.

Παρουσίαση Πλατφόρμας Διαβούλευσης

Κατά την εκδήλωση, ο κ. Κυρίζογλου ανακοίνωσε την έναρξη της προσυνεδριακής διαβούλευσης, η οποία θα διεξαχθεί τόσο μέσω δια ζώσης εκδηλώσεων σε όλη τη χώρα όσο και μέσω μιας νέας ηλεκτρονικής πλατφόρμας διαβούλευσης. Η πλατφόρμα αυτή, η οποία θα λειτουργήσει από την προσεχή Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου μέσω της ιστοσελίδας της ΚΕΔΕ, θα δώσει τη δυνατότητα σε κάθε αιρετό να συμμετάσχει ενεργά στον προσυνεδριακό διάλογο, καταθέτοντας τις προτάσεις του για τα κρίσιμα ζητήματα της αυτοδιοίκησης.

Ο Πρόεδρος τόνισε ότι η ΚΕΔΕ προωθεί τη διαφάνεια σε όλα τα στάδια διαμόρφωσης των πολιτικών της και επιδιώκει την ενεργό συμμετοχή όλων των μελών της, ενισχύοντας την ενότητα και την αποτελεσματικότητα του θεσμού.

“Μαζί μπορούμε να κάνουμε πράξη την επανεκκίνηση των Δήμων μας”, κατέληξε ο κ. Κυρίζογλου, καλώντας όλους τους παρευρισκόμενους να συμμετάσχουν ενεργά στη διαδικασία που ξεκινά σήμερα.

Η εκδήλωση έκλεισε με την παρουσίαση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας διαβούλευσης, δίνοντας έμφαση στη χρήση σύγχρονων ψηφιακών εργαλείων για τη διευκόλυνση του διαλόγου και της συνεργασίας.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου 06 Σεπτεμβρίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Η ΚΕΔΕ εγκαινιάζει το μέλλον της Αυτοδιοίκησης στη ΔΕΘ: Ψηφιακός Προσυνεδριακός Διάλογος

Τα εγκαίνια του περιπτέρου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου…

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου ... 06 Σεπτεμβρίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κοινή Συνεδρίαση ΚΕΔΕ και ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη

Λ.Κυρίζογλου: Προς την θετική κατεύθυνση τα υπό διαβούλευση νομοσχέδια. Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η κοινή…

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου ... 28 Αυγούστου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Οι Δήμοι εκπέμπουν SOS για την οικονομική τους κατάσταση

Την άμεση καταβολή δυο έκτακτων δόσεων ΚΑΠ προς όλους τους Δήμους ζήτα η ΚΕΔΕ με…