Άρθρο Localit 14 Αυγούστου, 2024

Ψηφιοποιείται το αρχείο της Υπηρεσίας Δόμησης του δήμου Κιλκίς

Ψηφιακή πρόσβαση στην Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Κιλκίς θα αποκτήσουν οι πολίτες και οι άμεσα ενδιαφερόμενοι (μηχανικοί, τοπογράφοι αρχιτέκτονες κ.α) που συνεργάζονται με την υπηρεσία, γλιτώνοντας χρόνο και ταλαιπωρία από την εξαντλητική αναζήτηση του χάρτινου αρχείου της ενώ συγχρόνως θα διευκολυνθεί και το έργο του υπαλληλικού δυναμικού της Δόμησης.

Τους τελευταίους τρεις μήνες, βρίσκεται σε εξέλιξη η επεξεργασία ενός μεγάλου όγκου δεδομένων, που αποτελείται από 25.326 στελέχη οικοδομικών αδειών και 250.000 σχέδια, με καταγραφή των στοιχείων των οικοδομικών αδειών και την ψηφιοποίηση (σάρωση) των στελεχών, τοπογραφικού διαγράμματος, διαγράμματος κάλυψης, σχεδίων αρχιτεκτονικών μελετών και σχεδίων στατικών μελετών.

Το έργο περιλαμβάνει τέσσερα στάδια:

– Ψηφιοποίηση στελεχών οικοδομικών αδειών (ψηφιοποίηση του συνόλου των στελεχών των οικοδομικών αδειών)

– Χαρακτηρισμό στελεχών οικοδομικών αδειών (χαρακτηρισμός στελεχών και ταυτόχρονα δημιουργία βάσης δεδομένων, η οποία θα χρησιμοποιηθεί για το στάδιο της καταλογράφησης ως μέσο ταυτοποίησης των φακέλων των οικοδομικών αδειών καθώς και της ψηφιοποίησης των σχεδίων)

-Καταλογράφηση (παραλαβή, ταυτοποίηση των φακέλων αδειών, αναζήτηση και επιλογή των προς ψηφιοποίηση σχεδίων και αναζήτηση των απαιτούμενων μελετών, εντοπισμός και σάρωση στελεχών, τοπογραφικών διαγραμμάτων κάλυψης, κατόψεις, τομές, όψεις, σχέδια στατικών μελετών και πολλαπλά σχέδια)

– Σάρωση σχεδίων (ψηφιοποίηση του συνόλου των σχεδίων που έχουν εντοπιστεί στο προηγούμενο στάδιο και αποθηκεύονται σε ηλεκτρονικό φάκελο με ονομασία κωδικού ΥΔΟΜ, έτους, αριθμού αδείας).

Αναθέτουσα αρχή του έργου ψηφιοποίησης της Υπηρεσίας Δόμησης είναι το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΤΕΕ) και η χρηματοδότησή του καλύπτεται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Τις εργασίες καταγραφής των φακέλων, της σάρωσης των στελεχών οικοδομικών αδειών και των σχεδίων έχει αναλάβει η εταιρία IID Digital Services. Το ψηφιοποιημένο αρχείο θα είναι διαθέσιμο στο κοινό μέσω κεντρικής εφαρμογής. Η περάτωση του έργου υπολογίζεται μέσα σε διάστημα οκτώ μηνών.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 14 Αυγούστου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Αθηναίων: Πρόγραμμα περιβαλλοντικής δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά στον Εθνικό Κήπο

Σε διαδραστικό χώρο εκπαίδευσης και ψυχαγωγίας μετατρέπεται ο Εθνικός Κήπος για τα παιδιά της πόλης. O…

Ενδιαφέρουν 14 Αυγούστου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Οδηγίες της περιφέρειας Αττικής προς τους πολίτες για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας μετά την πυρκαγιά

Οδηγίες προς τους πολίτες για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας μετά την εκδήλωση πυρκαγιάς απέστειλε…

Ενδιαφέρουν 14 Αυγούστου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα την πανώλη των αιγοπροβάτων πραγματοποίησε ο Δήμος Αγίου Βασιλείου

Προβληματισμός για την παράταση κλεισίματος των σφαγείων -Το άμεσο άνοιγμα συγκεκριμένων σφαγείων που θα ορίσουν…