Άρθρο Localit 07 Αυγούστου, 2024

Δήμος Κορινθίων: Ενεργειακή αναβάθμιση των πέντε δημοτικών σχολείων

Από το 8ο δημοτικό σχολείο της Κορίνθουξεκίνησε η υλοποίηση της ενεργειακής αναβάθμισης των πέντε δημοτικών σχολείων της πόλης, τα οποία έχει εντάξει σε σχετικό πρόγραμμα ο Δήμος Κορινθίων.

Ομάδα μηχανικών μελετητών από την Αθήνα επισκέφθηκε το σχολείο στην Αγιάννα, παρουσία του αντιδημάρχου Πολεοδομίας Βασίλη Πανταζή, προκειμένου να συνεχίσει τις μετρήσεις και να ολοκληρώσει την μελέτη της ενεργειακής αναβάθμισης του σχολείου. Οι εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν το νέο έτος.

Η ενεργειακή αναβάθμιση περιλαμβάνει θερμομόνωση κελύφους, αλλαγή φωτιστικών με led, αλλαγή εξωτερικών κουφωμάτων με θερμομονωτικά, νέα κλιματιστικά, αλλαγή των καυστήρων (ει δυνατόν) με αντλίες θερμότητας, φωτοβολταϊκά, στέγαστρα και άλλες δράσεις.

Όλα αυτά θα προσφέρουν στα παιδιά, στους εκπαιδευτικούς αλλά και στους λοιπούς χρήστες, ένα περιβάλλον στο οποίο θα μπορούν να εργάζονται με άνεση. Ταυτόχρονα, ωστόσο, με το περιβαλλοντικό αποτύπωμα, θα υπάρχει και οικονομικό όφελος για τον δήμο και τους δημότες, από την μείωση του κόστους λειτουργίας των κτιρίων.

Η προσπάθεια του δήμου Κορινθίων είναι η ένταξη όσο το δυνατόν περισσοτέρων σχολείων, (αλλά και άλλων δημοτικών κτιρίων) σε αντίστοιχα προγράμματα.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Με μια ματιά 07 Αυγούστου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Υπέρ της δημιουργίας μονάδας υδρογόνου το δημοτικό συμβούλιο Αμυνταίου

Στη δημιουργία μονάδας υδρογόνου στο χώρο του παλαιού Ατμοηλεκτρικού Σταθμού Αμυνταίου – Φιλώτα, προσανατολίζεται ο…

Με μια ματιά 07 Αυγούστου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ένταξη του δήμου Ορεστιάδας στοπρόγραμμα «Ψηφιακός Μετασχηματισμός των ΟΤΑ»

Στο πρόγραμμα «Ψηφιακός Μετασχηματισμός των ΟΤΑ» εντάχθηκε ο δήμος Ορεσστιάδας. Η συγχρηματοδοτούμενη δημόσια δαπάνη για…

Με μια ματιά 07 Αυγούστου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πεζοπορία, δασοπυρόσβεση και εκπαιδευτικά παιχνίδια, για τα παιδιά των κατασκηνώσεων του δήμου Πατρέων

 Ένα συναρπαστικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τα παιδιά των Ημερήσιων Κατασκηνώσεων στη Νερομάνα Άνω Καστριτσίου, διοργάνωσε…