Άρθρο Localit 06 Αυγούστου, 2024

Ενίσχυση των δομών υγείας ζητά ο δήμος Καντάνου-Σελίνου

Η μεταφορά των ασθενών στο Κέντρο Υγείας εναπόκειται στην φιλανθρωπία των κατοίκων

Οι ελλιπείς παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας στο δήμο Καντάνου- Σελίνου απασχόλησαν το Δημοτικό Συμβούλιο καθώς, όπως διαπιστώνει, για ακόμη μια χρονιά, «παρά τις οχλήσεις όλων των προηγούμενων ετών προς τους αρμόδιους και τις προσπάθειες να αυξηθεί το ιατρικό προσωπικό δυναμικό, άρα και οι παρεχόμενες ιατρικές υπηρεσίες αυτές είναι ανεπαρκείς και δεν ανταποκρίνονται στις ανάγκες των κατοίκων και επισκεπτών της περιοχής μας».

Ο δήμος με ψήφισμά του  απαιτεί από το υπουργείο Υγείας και τις αρμόδιες αρχές την κάλυψη όλων των κενών σε ιατρικό προσωπικό και προσωπικό ασθενοφόρων του Κέντρου Υγείας Καντάνου, προκειμένου να διασφαλιστεί η 24ωρη κάλυψη των υγειονομικών αναγκών των κατοίκων και επισκεπτών του δήμου.

Επίσης, απαιτεί τη γενική αναβάθμιση του Περιφερειακού «Πολιουδοβάρδειου» Ιατρείου Παλαιόχωρας σε πολυδύναμο, το οποίο βρίσκεται στην έδρα του Δήμου και απευθύνεται στο σύνολο των μόνιμων κατοίκων της ευρύτερης περιοχής καθώς και των επισκεπτών, οι οποίοι πολλαπλασιάζουν τις ανάγκες σε υπηρεσίες υγείας ιδιαίτερα κατά τους θερινούς μήνες.

Το δημοτικό συμβούλιο στο  ψήφισμά του  υπογραμμίζει πως κάθε χρόνο αναζητά  τους λόγους για τους οποίους δεν λειτουργεί σε 24ωρη βάση το Περιφερειακό Πολιουδοβάρδειο Ιατρείο Παλαιόχωρας, το οποίο παρά την ανακαίνιση που ολοκληρώθηκε τα προηγούμενα χρόνια και τη παραχώρησή του, συμπεριλαμβανομένων δυο κατοικιών για χρήση από το ιατρικό προσωπικό δεν στελεχώνεται μόνιμα και δεν έχει διευρυμένο ωράριο.

«Αυτό, τονίζει το δημοτικό συμβούλιο,  έχει σαν αποτέλεσμα, σε κάθε έκτακτο περιστατικό, να πρέπει να βρίσκεται τρόπος μεταφοράς του στο Κέντρο Υγείας Καντάνου, το οποίο αδυνατεί να στείλει το μοναδικό του ασθενοφόρο, καθώς δεν διαθέτει επαρκές προσωπικό για να καλύψει όλες τις βάρδιες και άρα η όποια μεταφορά να εναπόκειται στη φιλανθρωπία των κατοίκων της περιοχής, ιδιαίτερα δε όταν το έκτακτο περιστατικό αφορά σε επισκέπτη της περιοχής μας και κατά συνέπεια να δημιουργεί αίσθημα ανασφάλειας τους κατοίκους και τους επισκέπτες.

Ακόμα χειρότερα είναι τα δεδομένα για την περιοχή της Σούγιας, αφού εκεί γιατρός πηγαίνει στην καλύτερη περίπτωση σε εβδομαδιαία βάση. Τραγικά δε τα δεδομένα για τα μικρότερα χωριά που βρίσκονται στα ορεινά του Δήμου μας».

Το δημοτικό συμβούλιο ζητά να αναθεωρηθεί η ακολουθούμενη πολιτική στελέχωσης και τοποθέτησης ιατρικού προσωπικού στα περιφερειακά Κέντρα Υγείας και η αποφυγή της χρήσης τους σε εφημερίες του Γενικού Νοσοκομείου, ώστε να είναι δυνατή η καλύτερη οργάνωση του προγράμματος των Περιφερειακών Ιατρείων.

«Η δημόσια υγεία, υπογραμμίζει,  αποτελεί πρωταρχικό δικαίωμα των πολιτών και θα πρέπει να αντιμετωπιστεί από την πολιτεία με τον απαιτούμενο σεβασμό. Τα νοσοκομεία, τα κέντρα υγείας, τα περιφερειακά ιατρεία, θα πρέπει να λειτουργούν απρόσκοπτα και οι πολίτες θα πρέπει να νιώθουν ασφάλεια».

Το Δημοτικό Συμβούλιο, λαμβάνοντας υπόψη:

υΤις αυξημένες ανάγκες της τοπικής κοινωνίας, την τουριστική κίνηση που αυξάνεται τους καλοκαιρινούς μήνες και τελευταία τις αυξανόμενες ροές μεταναστών στην περιοχή μας.

  • Τις επανειλημμένες αναφορές των κατοίκων για ελλείψεις ιατρικού προσωπικού και προσωπικού ασθενοφόρων.
  • Τις κρισιμότατες συνθήκες που δημιουργούνται λόγω της έλλειψης επαρκούς υγειονομικής κάλυψης,

Απαιτεί από το Υπουργείο Υγείας, την 7Η ΥΠΕ και τις αρμόδιες αρχές

  • Την κάλυψη όλων των κενών σε ιατρικό προσωπικό και προσωπικό ασθενοφόρων του Κέντρου Υγείας Καντάνου, προκειμένου να διασφαλιστεί η 24ωρη κάλυψη των υγειονομικών αναγκών των κατοίκων και επισκεπτών του Δήμου μας.
  • Την γενική αναβάθμιση του Περιφερειακού «Πολιουδοβάρδειου» Ιατρείου Παλαιόχωρας σε πολυδύναμο, το οποίο βρίσκεται στην έδρα του Δήμου και απευθύνεται στο σύνολο των μόνιμων κατοίκων της ευρύτερης περιοχής καθώς και των επισκεπτών, οι οποίοι πολλαπλασιάζουν τις ανάγκες σε υπηρεσίες υγείας ιδιαίτερα κατά τους θερινούς μήνες.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 06 Αυγούστου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δημοτική Αστυνομία Καθαριότητας στο Δήμο Αθηναίων

Τη δημιουργία Δημοτικής Αστυνομίας Καθαριότητας, αρμόδιας για την τήρηση του ωραρίου και του κανονισμού καθαριότητας…

Ενδιαφέρουν 06 Αυγούστου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΥΨηΔ: Νέα διαδικτυακή υπηρεσία για “Ανάκτηση στοιχείων ένδειξης θανάτου από το Μητρώο Πολιτών”

Με Απόφαση του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης μία νέα διαδικτυακή  υπηρεσία,  «Ανάκτηση στοιχείων ένδειξης θανάτου από…

Ενδιαφέρουν 06 Αυγούστου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Νέο πλαίσιο κανόνων εκτέλεσης έργων και ανάταξης των δρόμων εφαρμόζει ο δήμος Ηρακλείου

Νέο κανονισμός, που ψηφίστηκε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου, καθορίζει αυστηρά πλαίσια για κάθε…