Άρθρο Localit 06 Αυγούστου, 2024

Περιφέρεια Κρήτης: Υπεγράφη σύμβαση εκπόνησης μελέτης για διευθέτηση κοίτης ρεμάτων Σταλού – Αγ.Μαρίνας

Υπεγράφη στην Αντιπεριφέρεια Χανίων, η σύμβαση που αφορά στην εκπόνηση της μελέτης Οριοθέτησης και Διευθέτησης κοίτης ρεμάτων Σταλού – Αγ.Μαρίνας Π.Ε. Χανίων με προϋπολογισμό της μελέτης 1.100.000 ευρώ, που αφορά σε χρηματοδότηση από το ΠΔΕ Περιφέρειας Κρήτης.

Η μελέτη αφορά στις οριοθετήσεις ρεμάτων Σταλού και Αγ.Μαρίνας σε συνολικό μήκος 8,24km, καθώς και στην κατά τμήματα μελέτη αντιπλημμυρικών έργων διευθέτησης. Επίσης, στο αμέσως επόμενο διάστημα υπογράφεται η σύμβαση για την εκπόνηση της μελέτης Οριοθέτησης και Διευθέτησης πεδινής κοίτης Ποταμού Καμαριανού προϋπολογισμού 500.000 ευρώ, με αντικείμενο την οριοθέτηση τμήματος του ποταμού Καμαριανός (κύριος κλάδος) και συμβαλλόντων σε αυτών μικρότερων κλάδων σε συνολικό μήκος 4,95 km, καθώς και την μελέτη των απαιτούμενων αντιπλημμυρικών έργων διευθέτησης.

Σύμφωνα με την αρχή της αντιπεριφέρειας Χανίων, οι μελέτες αυτές αποτελούν μέρος ενός ολοκληρωμένου σχεδιασμού για την αντιπλημμυρική προστασία της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων και στο πλαίσιο αυτό, είναι σε εξέλιξη η εκπόνηση των μελετών Οριοθέτησης και Διευθέτησης της πεδινής κοίτης των ποταμών Κερίτη (2.500.000 ευρώ) και Τυφλού (1.000.000 ευρώ), ενώ έχει σχεδιαστεί και υποβάλλεται για χρηματοδότηση αντίστοιχη μελέτη για τον Κλαδισό ποταμό (2.500.000 ευρώ).

Σημειώνεται ότι το έργο διευθέτησης του ποταμού Ταυρωνίτη με συνολικό προϋπολογισμό 14.000.000 ευρώ έχει ολοκληρωθεί, ενώ έχουν εκπονηθεί οι μελέτες για τα έργα της αντιπλημμυρικής προστασίας των ποταμών Κοιλιάρη (5.560.000 ευρώ) και Μορώνη (9.200.000 ευρώ) και είναι σε πορεία για ένταξή τους σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα. Ο Αντιπεριφερειάρχης Νίκος Καλογερής τόνισε ότι “…η ολοκλήρωση όλων αυτών των έργων προστατεύει σε μεγάλο βαθμό την βόρεια πεδινή και παραλιακή ζώνη της Π.Ε. Χανίων, στην οποία διαμένουν πολλοί κάτοικοι, δέχεται πολλούς τουρίστες την θερινή περίοδο, ενώ παραμένει ταυτόχρονα η παραγωγικότερη περιοχή των Χανίων στον πρωτογενή και δευτερογενή τομέα”.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Με μια ματιά 07 Οκτωβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Τα Ψαρά στο επίκεντρο του ελληνικού σκακιού με το Psara Chess Days

Το 75ο Πανελλήνιο Ατομικό Πρωτάθλημα Σκακιού έχει ήδη ξεκινήσει στον Δήμο Ηρωικής Νήσου Ψαρών, στο…

Με μια ματιά 02 Οκτωβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
«Άθληση για Όλους» στον Δήμο Λαμιέων

Ο Δήμος Λαμιέων συμμετέχει για ακόμα μια χρονιά στα προγράμματα «Άθληση για Όλους» της Γενικής…

Με μια ματιά 10 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ο Δήμος Δράμας υποδέχεται τη νέα σχολική χρονιά με παιχνίδι και δράσεις

Ο Δήμος Δράμας υποδέχεται τη νέα σχολική χρονιά με μια ανοιχτή γιορτή για παιδιά και…