Άρθρο Localit 02 Αυγούστου, 2024

Β. Σπανάκης: Τριπλός εκσυγχρονισμός των ΚΕΠ όλης της χώρας

Προγράμματα που χρηματοδοτούν τον τριπλό εκσυγχρονισμό των ΚΕΠ όλης της χώρας είναι σε εξέλιξη, όπως ανέφερε ο υφυπουργός Εσωτερικών Β.  Σπανάκης με αφορμή επίσκεψή του στο ΚΕΠ του δήμου Ηλιούπολης. Ειδικότερα  αφορούν δράσεις για την αναβάθμιση των φυσικών υποδομών που περιλαμβάνουν την ανακαίνιση των κτιριακών υποδομών, την προμήθεια τεχνολογικού εξοπλισμού και τον εκσυγχρονισμό του πληροφοριακού συστήματος των ΚΕΠ.  

«Πρώτον, είπε, έχουμε αλλαγή του χώρου μιας και υλοποιείται ένα πρόγραμμα που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.  Δεύτερον, έχουμε νέα συστήματα, νέους υπολογιστές και τρίτον έχουμε ένα νέο πληροφοριακό σύστημα το οποίο χρηματοδοτείται επίσης από τον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο με αποτέλεσμα να έχουμε έναν τριπλό εκσυγχρονισμό χωρίς χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου».

Να σημειωθεί ότι σήμερα τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών εξυπηρετούν πάνω από 3 εκατ. συναλλαγές σε ετήσια βάση για πολίτες και επιχειρήσεις και απασχολούν πάνω από 3.700 εργαζομένους.

Ο υφυπουργός Εσωτερικών στη διάρκεια της επισκέψης του είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει τη λειτουργία του νέου Πληροφοριακού Συστήματος που χρηματοδοτήθηκε από το Μηχανισμό 2014 – 2021 του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΧΜ-ΕΟΧ/ΕΕΑ Grants), καθώς και την εφαρμογή του εμβληματικού Έργου «Εκσυγχρονισμός των ΚΕΠ» που υλοποιείται με την στήριξη του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Με μια ματιά 02 Αυγούστου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Πατρέων: Ωράριο λειτουργίας ΚΕΠ κατά τον μήνα Αύγουστο

Από τον Δήμο Πατρέων, ανακοινώνεται ότι για τον μήνα Αύγουστο (1η – 31 Αυγούστου) το…

Με μια ματιά 01 Αυγούστου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αγροτικός Αύγουστος στον δήμο Αποκορώνου – Μια εβδομάδα γευσιγνωσίας και πολιτισμού

Με το μήνυμα  «Στηρίζω τον τόπο μου , ψωνίζω από τον τόπο μου» ανοίγει φέτος…

Με μια ματιά 01 Αυγούστου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Έκκληση του δήμου Σπάρτης για λελογισμένη χρήση νερού από τους καταναλωτές

Έκκληση σε όλους τους δημότες και τους επισκέπτες να κάνουν περιορίσουν τη χρήση νερού απευθύνει…